15 tips om eetbuien te overwinnen

Tips om eetbuien te overwinnen

Deel dit bericht op:

Tips om eetbuien te overwinnen

15 tips om eetbuien te overwinnen

Bij een eetbuistoornis heb je last van heftige eetbuien die steeds terugkomen. Je hebt dan een eetbui en eet heel veel in korte tijd. Het wordt zelfs zo erg dat je de controle kwijtraakt. Je hebt het gevoel dat je niet kunt stoppen en voelt je na te veel te hebben gegeten heel naar. In deze blog geven we je 15 tips, zodat jij gemakkelijker je je eetbuiten kan overwinnen.

Wat is Binge Eating Disorder?

Binge eating disorder (BED) wordt beschouwd als de meest voorkomende eetstoornis in de Verenigde Staten. Deze stoornis gaat meer dan alleen over het eten en drinken. Het is een erkende psychische aandoening. Dat betekent dat mensen met de stoornis waarschijnlijk een behandelplan nodig hebben dat is ontworpen door een medische professional om het te overwinnen. Mensen die gediagnosticeerd zijn met Binge Eating Disorder, ervaren periodes dat ze ongewoon grote hoeveelheden eten en drinken naar binnen werken, zelfs als ze geen honger hebben. Vervolgens kunnen ze een sterk gevoel van schuld of schaamte voelen.

Regelmatige eetbuien kunnen leiden tot een gewichtstoename. Dat kan zo erg worden dat het leidt tot overgewicht of extreem overgewicht (obesitas). Dat kan bijdragen aan gezondheidsproblemen zoals diabetes en hartaandoeningen. Gelukkig zijn er tal van strategieën die je kan proberen, zowel thuis als met de hulp van een professional,  om de periodes van eetaanvallen te verminderen en te overwinnen.

15 tips om je eetbuiten te overwinnen

 1. Stop met het diëten
 2. Vermijd om maaltijden over te slaan. Verlies vet door meer te eten.
 3. Oefen mindfulness
 4. Drink voldoende water
 5. Slaap kwalitatief en voldoende
 6. Probeer yoga
 7. Eet vezelrijk
 8. Ruim je keuken op
 9. Ga naar de gym
 10. Eet elke dag een gezond ontbijt
 11. Houd een eet- en stemmingsdagboek bij
 12. Zoek iemand om mee te praten
 13. Verhoog je eiwitinname
 14. Plan je maaltijden in
 15. Schakel deskundige en professionele hulp in van een leefstijlcoach

Optimale resultaten met persoonlijke coaching & training

Wil jij effectief stappen vooruit maken en het maximale uit jezelf halen? Wil je ervaren wat personal coaching bij Optimaal Leefstijl jou kan opleveren? Je zal je leefstijl erop moeten aanpassen door gezonde eet- en drinkgewoontes te creëren. Onze leefstijlcoaches begeleiden en coachen je stapsgewijs bij dit proces. Vervolgens kan jij laagdrempelig en gemakkelijk veranderingen makkelijker toe passen in je nieuwe leefstijl en dat vasthouden. Benieuwd geraakt naar onze werkwijze of wil je meer informatie over Personal coaching? Get in touch! Neem contact met ons op.

Deel dit bericht op:

Wellicht ook interessant

Scroll naar boven

Founder & Leefstijlcoach

Berkay Arslanoglu

Met hartstocht zet ik mij in voor mijn werk. De ontmoetingen met verschillende mensen zijn voor mij een ware bron van vreugde. Elk individu heeft zijn of haar unieke verhaal, en ik ben er altijd om als kompas te dienen, om energie te geven en om te luisteren. Ik koester de momenten waarop ik iemands gedachten mag horen en geniet van het gezamenlijk slechten van obstakels. Angsten omarm ik met open armen, begeleid ik met zorg, en help ze te transformeren tot kracht.

Daarnaast ben ik een gepassioneerde sportliefhebber. Mijn voornaamste focus ligt op het persoonlijk coachen, verzorgen van trainingen, het opstellen van op maat gemaakte voedings- en trainingsprogramma’s, en het bieden van persoonlijke begeleiding aan degenen die het uiterste uit zichzelf willen halen.

”Je werk goed doen is geen beloning voor je verdiensten, maar een weerspiegeling van je karakter.”

 

In mijn jeugd had ik de droom om profvoetballer te worden. Een korte tijd speelde ik bij de jeugdopleiding van Vitesse. Echter, een ernstige knieblessure gooide roet in het eten. Dat moment markeerde een keerpunt in mijn leven, omdat ik de kracht moest vinden om mijn blessure om te buigen naar iets positiefs. Ondanks deze tegenslag ben ik blijven groeien en mijn horizon blijven verbreden tijdens mijn studie aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Mijn blessure heeft me geleerd het menselijk lichaam fysiek en mentaal beter te begrijpen. Deze inzichten heb ik geïntegreerd in mijn trainingen en manier van coachen en hanteer ik vandaag de dag in de praktijk bij Optimaal Leefstijl. Mijn doel is om mensen met effectieve technieken efficiënter te laten trainen, een correcte lichaamshouding bij te brengen en hen te laten ervaren hoe sterk we wel niet kunnen zijn door onze mindset te versterken. Hierdoor worden ze sterker, fitter en ontwikkelen ze een dieper begrip van hun eigen lichaam. Ik transformeer zwaktes en tekortkomingen in de houding tot sterktes en pluspunten.

Wie weet kruisen onze wegen in de echte wereld, en dan kunnen we samen verder praten over onze gedeelde interesses en doelen.