Afvallen en vet verliezen door meer te eten

Afvallen en vet verliezen door meer te eten

Deel dit bericht op:

Afvallen en vet verliezen door meer te eten

Afvallen en vet verliezen door meer te eten

Afvallen en vet verliezen door meer te eten. Het klinkt haast te mooi om waar te zijn, maar toch is het wel degelijk mogelijk. Zodra je besluit om overtollige kilo’s kwijt te willen raken en vet te verliezen, dan is het belangrijk om een plan te volgen en vertrouwen in het plan te houden. Als je niet het juiste plan volgt en begint de jojoën, dan zullen je hormonen daar ook op reageren. Je zal dan fysiek en mentaal je minder goed voelen. In deze blog leggen we je met voorbeelden uit hoe je kan afvallen en vet verliezen door meer te gaan eten.

Waarom het afvallen niet lukt

Wanneer je besluit om een traject bij ons aan te gaan, starten we altijd met een intake en gezondheidsscreening. We kijken naar bepalende leefstijlfactoren, zodat we je zo goed mogelijk op weg kunnen helpen met persoonlijke begeleiding. Tijdens de intake doorloop je samen met je persoonlijke leefstijlcoach de gezondheidsscreening. Tijdens deze vragenlijst wordt het voor jou en je coach duidelijk waar het beste de focus op gelegd kan worden. Dit geeft een duidelijk beeld voor jou en de coach om de komende periode doeltreffend aan de slag te gaan. Tijdens die vragenlijst bespreken we ook de voedingsgewoonten uitgebreid. Dan komen de verhalen vaak naar voren dat afvallen nooit is gelukt en dat er veel wanhoopspogingen zijn geprobeerd, zoals crash diëten, shakes en andere niet succesvolle formules. Uit onze ervaring zijn de twee meest voorkomende redenen dat afvallen en vet verliezen niet lukt bij mensen:

  1. Liegen over de voedselinname. Dit gebeurt vaker dan je denkt.
  2. Te weinig eten, waardoor het lichaam verkeerd in hongersnood.

We hebben ook mensen gehad die door medicaties of andere aandoeningen moeilijker afvielen, maar toch waren zij succesvol toen zij bij ons met Personal Coaching en Personal Training aan de slag gingen. Aan de hand van twee voorbeelden zal het duidelijker worden hoe het kan dat afvallen en vet verliezen door te weinig eten niet goed werkt en waarom meer eten juist het tegenovergestelde effecten kan creëren.

Voorbeeld cliënt 1

Zij volgt een dieet van 1000kcal met een verbranding van 2100kcal/dag. Het lichaam probeert wanhopig metabolische processen te vertragen en vet te behouden om te overleven. Ze haalt 1400kcal uit voorraden op dag één. De komende dagen zal haar lichaam vertragen tot 50% onder haar basaalmetabolisme en er zal spierafname plaatsvinden. Op dit moment zal de verhouding van gewichtsverlies door eiwitten toenemen en het gewichtsverlies door vet zal afnemen.

Naarmate vet meer dan het dubbele van de ruimte inneemt die eiwit doet, zal het verschijnen van grootteveranderingen snel afnemen en het grootste deel daarvan zal afkomstig zijn van een aanzienlijke vochtverschuiving. Door caloriebeperking dalen testosteronniveaus, stijgt het oestrogeenniveau en wordt meer water vastgehouden. Voeg hier de glycogeen uitgeputte spieren aan toe en dingen zien er een beetje losser uit dan normaal. De snelheid van vet verliezen is afhankelijk van het individu. Heb vertrouwen in het plan en volg de richtlijnen van je coach.

Voorbeeld cliënt 2

Zij zit op 2100 kcal/dag + traint om een tekort te creëren en gewicht te verliezen. De extra calorieën en gewichtstraining ondersteunen de productie van testosteron, vocht wordt beter beheerd en cellen trekken er ook meer vocht in aan. Hierdoor zien spieren er voller uit en zie je er ook slanker uit.

De verhouding vet die ze verliest is hoog omdat het lichaam spieren efficiënter behoudt. De stofwisseling vertraagt ​​tot de verminderde calorie-inname, maar wel ongelooflijk langzaam. Omdat de beperking in voedingskeuzes niet zo extreem is, is deze aanpak duurzamer, net zo snel, efficiënter, aangenamer en leent het zich voor langdurig vetverlies. Vet verliezen moet verantwoord gebeuren, zodat je niet terugvalt op jouw oude gewoontes!

Optimale resultaten met persoonlijke coaching & training

Wil jij effectief stappen vooruit maken en het maximale uit jezelf halen? Wil je ervaren wat personal coaching bij Optimaal Leefstijl jou kan opleveren? Je zal je leefstijl erop moeten aanpassen door gezonde eet- en drinkgewoontes te creëren. Onze leefstijlcoaches begeleiden en coachen je stapsgewijs bij dit proces. Vervolgens kan jij laagdrempelig en gemakkelijk veranderingen makkelijker toe passen in je nieuwe leefstijl en dat vasthouden. Benieuwd geraakt naar onze werkwijze of wil je meer informatie over Personal coaching? Get in touch! Neem contact met ons op.

Deel dit bericht op:

Wellicht ook interessant

Scroll naar boven

Founder & Leefstijlcoach

Berkay Arslanoglu

Met hartstocht zet ik mij in voor mijn werk. De ontmoetingen met verschillende mensen zijn voor mij een ware bron van vreugde. Elk individu heeft zijn of haar unieke verhaal, en ik ben er altijd om als kompas te dienen, om energie te geven en om te luisteren. Ik koester de momenten waarop ik iemands gedachten mag horen en geniet van het gezamenlijk slechten van obstakels. Angsten omarm ik met open armen, begeleid ik met zorg, en help ze te transformeren tot kracht.

Daarnaast ben ik een gepassioneerde sportliefhebber. Mijn voornaamste focus ligt op het persoonlijk coachen, verzorgen van trainingen, het opstellen van op maat gemaakte voedings- en trainingsprogramma’s, en het bieden van persoonlijke begeleiding aan degenen die het uiterste uit zichzelf willen halen.

”Je werk goed doen is geen beloning voor je verdiensten, maar een weerspiegeling van je karakter.”

 

In mijn jeugd had ik de droom om profvoetballer te worden. Een korte tijd speelde ik bij de jeugdopleiding van Vitesse. Echter, een ernstige knieblessure gooide roet in het eten. Dat moment markeerde een keerpunt in mijn leven, omdat ik de kracht moest vinden om mijn blessure om te buigen naar iets positiefs. Ondanks deze tegenslag ben ik blijven groeien en mijn horizon blijven verbreden tijdens mijn studie aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Mijn blessure heeft me geleerd het menselijk lichaam fysiek en mentaal beter te begrijpen. Deze inzichten heb ik geïntegreerd in mijn trainingen en manier van coachen en hanteer ik vandaag de dag in de praktijk bij Optimaal Leefstijl. Mijn doel is om mensen met effectieve technieken efficiënter te laten trainen, een correcte lichaamshouding bij te brengen en hen te laten ervaren hoe sterk we wel niet kunnen zijn door onze mindset te versterken. Hierdoor worden ze sterker, fitter en ontwikkelen ze een dieper begrip van hun eigen lichaam. Ik transformeer zwaktes en tekortkomingen in de houding tot sterktes en pluspunten.

Wie weet kruisen onze wegen in de echte wereld, en dan kunnen we samen verder praten over onze gedeelde interesses en doelen.