Gezonde snack: popcorn met cacao en kaneel

Gezonde snack popcorn met cacao en kaneel

Deel dit bericht op:

Gezonde snack popcorn met cacao en kaneel

Gezonde snack: popcorn met cacao en kaneel

Als je vanavond naar je favoriete programma kijkt, heb je natuurlijk iets nodig om in je mond te stoppen. Die spanning! Deze Gezonde popcorn snack met cacao en kaneel maak je in drie minuten. Je kan ‘m dus zelfs tijdens het reclameblok maken.

Bereidingstijd

 • 3 minuten voorbereidingstijd
 • 0 minuten kooktijd

Een portie van deze gezonde snack bevat 105 calorieën.

Voedingswaarde

 • 350 kilocalorieën totaal
 • 8 gram eiwitten
 • 38 gram koolhydraten
 • 17 gram vetten

Benodigdheden en ingrediënten

 • 1,5 eetlepel cacaopoeder
  1/4 theelepel kaneel
  1,5 eetlepel organische suiker
  1/4 theelepel zout
  1 eetlepel koolzaadolie
  1/4 kopje gedroogde mais of ‘pofmaïs’

Bereidingswijze

Tijd om een lekkere gezonde popcorn te maken!

Stap 1. Meng het cacaopoeder, de kaneel, de suiker en het zout in een kom en zet opzij.

Stap 2. Doe de koolzaadolie in een pan, voeg enkele maiskorrels toe en zet het vuur hoog.

Stap 3. Wanneer de mais begint te ploffen, voeg je alle korrels toe en zet je het deksel op de pot. Schud goed met de pot. Wanneer het ploffen stopt, zet je het vuur uit.

Stap 4. Doe de popcorn in een schaal en voeg onmiddellijk het cacaomengsel toe. Meng het goed.

Stap 5. Smullen maar!

Optimale resultaten met persoonlijke coaching & training

Wil jij effectief stappen vooruit maken en het maximale uit jezelf halen? Wil je ervaren wat personal coaching bij Optimaal Leefstijl jou kan opleveren? Je zal je leefstijl erop moeten aanpassen door gezonde eet- en drinkgewoontes te creëren. Onze leefstijlcoaches begeleiden en coachen je stapsgewijs bij dit proces. Vervolgens kan jij laagdrempelig en gemakkelijk veranderingen makkelijker toe passen in je nieuwe leefstijl en dat vasthouden. Benieuwd geraakt naar onze werkwijze of wil je meer informatie over Personal coaching? Get in touch! Neem contact met ons op.

Deel dit bericht op:

Wellicht ook interessant

Scroll naar boven

Founder & Leefstijlcoach

Berkay Arslanoglu

Met hartstocht zet ik mij in voor mijn werk. De ontmoetingen met verschillende mensen zijn voor mij een ware bron van vreugde. Elk individu heeft zijn of haar unieke verhaal, en ik ben er altijd om als kompas te dienen, om energie te geven en om te luisteren. Ik koester de momenten waarop ik iemands gedachten mag horen en geniet van het gezamenlijk slechten van obstakels. Angsten omarm ik met open armen, begeleid ik met zorg, en help ze te transformeren tot kracht.

Daarnaast ben ik een gepassioneerde sportliefhebber. Mijn voornaamste focus ligt op het persoonlijk coachen, verzorgen van trainingen, het opstellen van op maat gemaakte voedings- en trainingsprogramma’s, en het bieden van persoonlijke begeleiding aan degenen die het uiterste uit zichzelf willen halen.

”Je werk goed doen is geen beloning voor je verdiensten, maar een weerspiegeling van je karakter.”

 

In mijn jeugd had ik de droom om profvoetballer te worden. Een korte tijd speelde ik bij de jeugdopleiding van Vitesse. Echter, een ernstige knieblessure gooide roet in het eten. Dat moment markeerde een keerpunt in mijn leven, omdat ik de kracht moest vinden om mijn blessure om te buigen naar iets positiefs. Ondanks deze tegenslag ben ik blijven groeien en mijn horizon blijven verbreden tijdens mijn studie aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Mijn blessure heeft me geleerd het menselijk lichaam fysiek en mentaal beter te begrijpen. Deze inzichten heb ik geïntegreerd in mijn trainingen en manier van coachen en hanteer ik vandaag de dag in de praktijk bij Optimaal Leefstijl. Mijn doel is om mensen met effectieve technieken efficiënter te laten trainen, een correcte lichaamshouding bij te brengen en hen te laten ervaren hoe sterk we wel niet kunnen zijn door onze mindset te versterken. Hierdoor worden ze sterker, fitter en ontwikkelen ze een dieper begrip van hun eigen lichaam. Ik transformeer zwaktes en tekortkomingen in de houding tot sterktes en pluspunten.

Wie weet kruisen onze wegen in de echte wereld, en dan kunnen we samen verder praten over onze gedeelde interesses en doelen.