De voordelen van personal training

De voordelen van personal training

Deel dit bericht op:

De voordelen van personal training

De voordelen van personal training op een rij

Wil jij graag afvallen, fitter worden en een strakker lichaam? Maar vind je het lastig om de juiste oefeningen te vinden of eng om überhaupt te starten met sporten? Dan is personal training wellicht een optie voor je. Bij Optimaal Leefstijl bieden we personal training aan met ons Sterke Start traject. Benieuwd hoe dat precies werkt? Wij zetten alle informatie en de voordelen ervan voor je op een rij.

Personal training: aan de slag met een duidelijk plan

Zelfstandig starten met hardloop- of wandelschema’s, zelfstandig gebruikmaken van apparaten in de sportschool of thuis online sportlessen volgen. Het zijn verschillende manieren om meer in beweging te komen en je kwaliteit van leven te bevorderen. Maar biedt het eigenhandig aan de slag gaan ook de uitkomst voor de langere termijn om een gezondere levensstijl vast te houden? Over het algemeen niet. Naast sporten zijn andere leefstijlfactoren ook belangrijk om fit te worden. Denk aan voedingsadvies en mentale coaching. Personal training kan je daarbij helpen.

Een personal coach helpt je tijdens de één op één trainingen door je persoonlijke begeleiding aan te bieden bij het uitvoeren van verschillende fitness oefeningen. Dit zorgt ervoor dat je veilig en verantwoord sterker, fitter en slanker kunt worden. Ervaar jij moeite met één van de onderdelen? Dan staat jouw personal trainer klaar om het je uit te leggen en bij te staan waar nodig. Zo haal je het beste uit jezelf en zal je effectiever de kwaliteit van je leven zien verbeteren.

Voedingsplan en advies op maat

Er zijn verschillende manier om met je voeding aan de slag te gaan. Een voedingsplan is persoonlijk en niet universeel. Koolhydraatarm, Intermittent fasting, suikervrij, Paleo of carb backloading. Het zijn allemaal methodes die voor de één kan werken en voor de ander niet. Er zijn meer dan genoeg manieren om je voedingspatroon te veranderen zodat je blijvend kunt afvallen. Maar deze zijn niet allemaal even goed voor je lichaam. Een personal coach helpt je met een persoonlijke voedingsplan en voedingsadvies op maat, waardoor je meer inzicht en kennis krijgt en kunde ontwikkelt om een gezond voedingspatroon duurzaam vast te houden. Naast het afnemen van personal training bij Optimaal Leefstijl coachen we je met persoonlijke recepten, zodat je gevarieerd, lekker en gezond blijft eten zonder dat het je moeite kost. Door in kleine, geleidelijke stappen je eetpatroon aan te passen, ontwikkel je een nieuwe leefstijl. Op de korte termijn zal je snel resultaten ervaren en op de lange termijn zal je de resultaten ook zien. Door kleine stapsgewijze aanpassingen, houd je de leefstijl in de toekomst gemakkelijker vol.

Wees je gedachten de baas met positieve mental coaching

Met personal training sport je persoonlijk en word je ook op mentaal vlak gemotiveerd, geïnspireerd en uitgedaagd. Je persoonlijke trainer geeft jou alle tools om ervoor te zorgen dat je zowel in je goede als in je mindere dagen door blijft gaan om je persoonlijke doelen te behalen. Ga daarom aan de slag gaan met je personal trainer als je (weer) fitter en vitaler wilt worden. Door gespreksvoeringen en persoonlijke coaching leer jij je gedachten de baas te worden, krijg je meer invloed op je lichaam en zal het vasthouden van nieuwe gewoontes makkelijker gaan. Een personal coach zorgt ervoor dat je positiever en oplossingsgerichter gaat denken. Dankzij deze mentale switch zal jij je sterker, vitaler, energieker en uiteindelijk fitter voelen.

Optimale resultaten met persoonlijke training & coaching

Wil jij effectief stappen vooruit maken en het maximale uit jezelf halen? Wil je ervaren wat personal training bij Optimaal Leefstijl jou kan opleveren? Uiterst gedreven staan onze personal trainers voor je klaar om jou verder te helpen. Benieuwd geraakt naar onze werkwijze of wil je meer informatie over Personal training? Get in touch! Neem contact met ons op.

Deel dit bericht op:

Wellicht ook interessant

Scroll naar boven

Founder & Leefstijlcoach

Berkay Arslanoglu

Met hartstocht zet ik mij in voor mijn werk. De ontmoetingen met verschillende mensen zijn voor mij een ware bron van vreugde. Elk individu heeft zijn of haar unieke verhaal, en ik ben er altijd om als kompas te dienen, om energie te geven en om te luisteren. Ik koester de momenten waarop ik iemands gedachten mag horen en geniet van het gezamenlijk slechten van obstakels. Angsten omarm ik met open armen, begeleid ik met zorg, en help ze te transformeren tot kracht.

Daarnaast ben ik een gepassioneerde sportliefhebber. Mijn voornaamste focus ligt op het persoonlijk coachen, verzorgen van trainingen, het opstellen van op maat gemaakte voedings- en trainingsprogramma’s, en het bieden van persoonlijke begeleiding aan degenen die het uiterste uit zichzelf willen halen.

”Je werk goed doen is geen beloning voor je verdiensten, maar een weerspiegeling van je karakter.”

 

In mijn jeugd had ik de droom om profvoetballer te worden. Een korte tijd speelde ik bij de jeugdopleiding van Vitesse. Echter, een ernstige knieblessure gooide roet in het eten. Dat moment markeerde een keerpunt in mijn leven, omdat ik de kracht moest vinden om mijn blessure om te buigen naar iets positiefs. Ondanks deze tegenslag ben ik blijven groeien en mijn horizon blijven verbreden tijdens mijn studie aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Mijn blessure heeft me geleerd het menselijk lichaam fysiek en mentaal beter te begrijpen. Deze inzichten heb ik geïntegreerd in mijn trainingen en manier van coachen en hanteer ik vandaag de dag in de praktijk bij Optimaal Leefstijl. Mijn doel is om mensen met effectieve technieken efficiënter te laten trainen, een correcte lichaamshouding bij te brengen en hen te laten ervaren hoe sterk we wel niet kunnen zijn door onze mindset te versterken. Hierdoor worden ze sterker, fitter en ontwikkelen ze een dieper begrip van hun eigen lichaam. Ik transformeer zwaktes en tekortkomingen in de houding tot sterktes en pluspunten.

Wie weet kruisen onze wegen in de echte wereld, en dan kunnen we samen verder praten over onze gedeelde interesses en doelen.