Wandelschema voor beginners

Wandelschema voor beginners

Deel dit bericht op:

Wandelschema voor beginners

8 weken wandelschema voor beginners

Een trainingsschema is handig om effectief in de praktijk aan de slag te gaan. Als jij wilt starten met wandelen, dan kan je gratis dit wandelschema downloaden en gebruiken voor de komende 8 weken. Met dit wandelschema ga je rustig van start, zodat je een loopritme ontwikkelt dat je kunt vasthouden zonder buiten adem te raken.

Stapsgewijs opbouwen

Focus met het wandelen niet al te veel op de afstand, tijd of de keren dat je wandelt. Probeer te genieten van de omgeving en haal plezier uit het wandelen zelf. Een bosrijke omgeving is dan ook te adviseren. Een bosrijke omgeving geeft je een ontspannen gevoel, je voelt je dichter bij de natuur en bent in een zuurstofrijk omgeving. Ga niet te hard van stapel als beginnen wandelaar. Start verantwoord met je wandeling. Doe een kleine warming-up door je lichaam te rekken en strekken, je knieën op te halen, je romp te roteren en armen vooruit en achter te zwaaien. Bouw je tempo rustig op en start bijvoorbeeld twee of drie keer per week te wandelen. Gaat dat een week of drie goed? Dan kan je besluiten om een groter rondje te hanteren of een extra dagje te wandelen. Laat je verassen door de kracht van bewegen en misschien loop jij over enkele weken wel een uur achter elkaar!  Ben je klaar met wandelen? Eindig dan met een cooling down.

Algemene instructies

  • Je moet kunnen blijven praten terwijl je loopt.
  • Je wilt dus geen maximale hartslag bereiken.
  • Driemaal per week een half uur lopen is voldoende om je conditie op peil te houden.
  • Start altijd met 10 minuten opwarmen en eindig met 10 minuten afkoelen.

Download hier gratis jouw 8 weken wandelschema

Optimale resultaten met persoonlijke training & coaching

Wil jij effectief stappen vooruit maken en het maximale uit jezelf halen? Wil je ervaren wat personal training bij Optimaal Leefstijl jou kan opleveren? Uiterst gedreven staan onze personal trainers voor je klaar om jou verder te helpen. Benieuwd geraakt naar onze werkwijze of wil je meer informatie over Personal training? Get in touch! Neem contact met ons op.

Deel dit bericht op:

Wellicht ook interessant

Scroll naar boven

Founder & Leefstijlcoach

Berkay Arslanoglu

Met hartstocht zet ik mij in voor mijn werk. De ontmoetingen met verschillende mensen zijn voor mij een ware bron van vreugde. Elk individu heeft zijn of haar unieke verhaal, en ik ben er altijd om als kompas te dienen, om energie te geven en om te luisteren. Ik koester de momenten waarop ik iemands gedachten mag horen en geniet van het gezamenlijk slechten van obstakels. Angsten omarm ik met open armen, begeleid ik met zorg, en help ze te transformeren tot kracht.

Daarnaast ben ik een gepassioneerde sportliefhebber. Mijn voornaamste focus ligt op het persoonlijk coachen, verzorgen van trainingen, het opstellen van op maat gemaakte voedings- en trainingsprogramma’s, en het bieden van persoonlijke begeleiding aan degenen die het uiterste uit zichzelf willen halen.

”Je werk goed doen is geen beloning voor je verdiensten, maar een weerspiegeling van je karakter.”

 

In mijn jeugd had ik de droom om profvoetballer te worden. Een korte tijd speelde ik bij de jeugdopleiding van Vitesse. Echter, een ernstige knieblessure gooide roet in het eten. Dat moment markeerde een keerpunt in mijn leven, omdat ik de kracht moest vinden om mijn blessure om te buigen naar iets positiefs. Ondanks deze tegenslag ben ik blijven groeien en mijn horizon blijven verbreden tijdens mijn studie aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Mijn blessure heeft me geleerd het menselijk lichaam fysiek en mentaal beter te begrijpen. Deze inzichten heb ik geïntegreerd in mijn trainingen en manier van coachen en hanteer ik vandaag de dag in de praktijk bij Optimaal Leefstijl. Mijn doel is om mensen met effectieve technieken efficiënter te laten trainen, een correcte lichaamshouding bij te brengen en hen te laten ervaren hoe sterk we wel niet kunnen zijn door onze mindset te versterken. Hierdoor worden ze sterker, fitter en ontwikkelen ze een dieper begrip van hun eigen lichaam. Ik transformeer zwaktes en tekortkomingen in de houding tot sterktes en pluspunten.

Wie weet kruisen onze wegen in de echte wereld, en dan kunnen we samen verder praten over onze gedeelde interesses en doelen.