10 voordelen van krachttraining

10 voordelen van krachttraining

Deel dit bericht op:

10 voordelen van krachttraining

10 voordelen van krachttraining

Man, vrouw, jong, oud, atleet of recreatieve sporter, wij vinden dat iedereen baat heeft bij effectieve krachttraining. Misschien zijn wij een beetje bevooroordeeld, omdat we zelf bij Optimaal Leefstijl Doetinchem aan krachttraining doen, maar het is echt waar. Naarmate we ouder worden neemt onze spiermassa en spierkracht af. Krachttraining zorgt ervoor dat dat proces zo langzaam mogelijk gaat, zodat jij zo veel mogelijk de tijd van je leven kwalitatief gelukkig, gezond en sterk door kan brengen. In deze blog lees je welke 10 voordelen krachttraining met zich mee brengt en waarom jij vandaag al met krachttraining moet gaan starten.

Krachttraining

Er is geen andere trainingsmethode die zo’n breed scala aan resultaten kan produceren, zoals krachttraining het doet. Kracht is per definitie ‘het vermogen om maximale kracht uit te oefenen’. Krachttraining kan ook met je eigen lichaamsgewicht. Je hebt maar een klein beetje weerstand nodig om te zeggen dat je aan krachttraining doet.

Tudor Bompa

Een mooie citaat die mij is bijgebleven van sportwetenschapper Tudor Bompa:

Kracht is de moeder van alle mogelijkheden.”.

Krachttraining is een van de vele prioriteiten in de trainingsprogramma’s die we bij Optimaal Leefstijl hanteren. Waarom? De effecten van krachttraining op de gezondheid, prestaties en lichaamssamenstelling is namelijk effectief en geweldig.⁠ Het is bewezen dat krachttraining effectiever is in het verbeteren van de lichaamssamenstelling dan alleen cardiotraining. Het verschil tussen cardio- en krachttraining en waarom cardiotraining effectiever is voor vet verlies lees je hier.

10 Voordelen

Krachttraining met een goede Personal Trainer levert je aanzienlijk meer en gemakkelijker resultaat op. Laten we eens kijken naar enkele andere voordelen van krachttraining: ⁠

  1. Het verbetert de lichaamssamenstelling.⁠
  2. Ook verbetert het de spieronbalans en houding
  3. Bij complexe bewegingen is er kracht nodig van kleinere spiergroepen. Krachttraining zorgt voor een verbetering in kracht van de kleine spiergroepen. Dit zorgt ervoor dat je complexe bewegingen kunt uitvoeren met minder risico op een blessure.
  4. Het verbetert de neuromusculaire efficiëntie. Je zal sneller en gemakkelijker meer spiervezels kunnen activeren in een kortere tijd.
  5. Het beschermt de botgezondheid en spiermassa.⁠
  6. Het is een voorwaarde voor de ontwikkeling van energie.⁠
  7. Helpt u bij het ontwikkelen van betere lichaamsmechanica.⁠
  8. Het helpt bij het beheren van chronische ziekten, zoals diabetes, obesitas of COPD.⁠
  9. Met krachttraining kan je genetische beperkingen overwinnen.⁠
  10. De lijst kan zo nog even doorgaan, maar als afsluiting levert krachttraining meer zelfvertrouwen op. Net als een avonturier leer jij jouw lichaam op alle vlakken beter kennen en ontdek je dat je prestaties behaalt waar je misschien nooit bij stil hebt gestaan.

Optimale resultaten met persoonlijke training & coaching

Wil jij effectief stappen vooruit maken en het maximale uit jezelf halen? Wil je ervaren wat personal training bij Optimaal Leefstijl jou kan opleveren? Uiterst gedreven staan onze personal trainers voor je klaar om jou verder te helpen. Benieuwd geraakt naar onze werkwijze of wil je meer informatie over Personal training? Get in touch! Neem contact met ons op.

Deel dit bericht op:

Wellicht ook interessant

Scroll naar boven

Founder & Leefstijlcoach

Berkay Arslanoglu

Met hartstocht zet ik mij in voor mijn werk. De ontmoetingen met verschillende mensen zijn voor mij een ware bron van vreugde. Elk individu heeft zijn of haar unieke verhaal, en ik ben er altijd om als kompas te dienen, om energie te geven en om te luisteren. Ik koester de momenten waarop ik iemands gedachten mag horen en geniet van het gezamenlijk slechten van obstakels. Angsten omarm ik met open armen, begeleid ik met zorg, en help ze te transformeren tot kracht.

Daarnaast ben ik een gepassioneerde sportliefhebber. Mijn voornaamste focus ligt op het persoonlijk coachen, verzorgen van trainingen, het opstellen van op maat gemaakte voedings- en trainingsprogramma’s, en het bieden van persoonlijke begeleiding aan degenen die het uiterste uit zichzelf willen halen.

”Je werk goed doen is geen beloning voor je verdiensten, maar een weerspiegeling van je karakter.”

 

In mijn jeugd had ik de droom om profvoetballer te worden. Een korte tijd speelde ik bij de jeugdopleiding van Vitesse. Echter, een ernstige knieblessure gooide roet in het eten. Dat moment markeerde een keerpunt in mijn leven, omdat ik de kracht moest vinden om mijn blessure om te buigen naar iets positiefs. Ondanks deze tegenslag ben ik blijven groeien en mijn horizon blijven verbreden tijdens mijn studie aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Mijn blessure heeft me geleerd het menselijk lichaam fysiek en mentaal beter te begrijpen. Deze inzichten heb ik geïntegreerd in mijn trainingen en manier van coachen en hanteer ik vandaag de dag in de praktijk bij Optimaal Leefstijl. Mijn doel is om mensen met effectieve technieken efficiënter te laten trainen, een correcte lichaamshouding bij te brengen en hen te laten ervaren hoe sterk we wel niet kunnen zijn door onze mindset te versterken. Hierdoor worden ze sterker, fitter en ontwikkelen ze een dieper begrip van hun eigen lichaam. Ik transformeer zwaktes en tekortkomingen in de houding tot sterktes en pluspunten.

Wie weet kruisen onze wegen in de echte wereld, en dan kunnen we samen verder praten over onze gedeelde interesses en doelen.