Gezonde leefstijl door een goede hygiëne

Gezond leven door goede hygiëne

Deel dit bericht op:

Gezond leven door goede hygiëne

Gezonde leefstijl door een goede hygiëne

Tegenwoordig worden we overhoop gegooid met alle soorten bacteriën en virussen. De coronavirus is een nieuwkomer aan de bacteriën en virussen.. Ondanks dat de meeste bacteriën en virussen niet dodelijk zijn, is het van belang om te letten op je eigen hygiëne. Dat doe je voor jezelf, maar ook om anderen niet ziek te krijgen. In deze blog geven we tips mee die bijdragen aan een goede hygiëne en corona en andere ziektes voorkomen. Een gezonde leefstijl start bij een goede hygiëne.

Hygiëne voor jezelf en anderen

Was als eerste na het sporten je handen. Je pakt materialen vast die andere ook vastpakken en die misschien door anderen niet goed schoon zijn achtergelaten. Het is belangrijk om regelmatig en op de juiste manier je handen te wassen. Dit kan de kans op besmettingen verkleinen en daardoor ook mogelijk ziekte voorkomen. Dit geldt niet alleen nadat je hebt gesport. Ook wanneer je van je school, werk, visite of welke andere afspraak dan ook weer thuis komt. Je wilt namelijk zo min mogelijk bacteriën en virussen naar huis brengen.

Er zijn verschillende desinfectiemiddelen. Die middelen zijn gemaakt om zoveel mogelijk bacteriën te doden. Als je vaak desinfecterende middelen gebruikt, kunnen bacteriën resistent worden tegen het middel en mogelijk ook tegen antibiotica. Dat betekent dat desinfecterende middelen of antibiotica minder goed of helemaal niet meer werken in situaties dat ze echt nodig zijn. Overdrijf daarom dan ook niet met je handen te wassen. In bepaalde situaties is desinfecterende zeep wel nuttig. Bijvoorbeeld in ziekenhuizen, omdat hier veel mensen zijn met een sterk verminderde weerstand.

Van jongs af aan is het belangrijk om aan kinderen mee te geven dat handen wassen belangrijk is. Uiteraard geldt dat ook bij andere aspecten van het leven. Zo wil je ook je voedsel goed blijven wassen. Het wassen van groente en fruit onder stromend water verwijdert veel vuil en bacteriën, maar helaas niet alle pesticiden. Uit onderzoek blijkt dat 95% van de pesticiden het beste verwijderd wordt door de groente en het fruit te laten weken in een bad van water en baking soda.

Wen jezelf en je kinderen aan om voedsel altijd goed te wassen, alvorens het gegeten wordt.

5 Stappen | Handen wassen

 1. Was je handen onder stromend lauw water.
 2. Gebruik hierbij vloeibare zeep.
 3. Wrijf de zeep over de hele hand, ook tussen de vingers en onder de nagels.
 4. Spoel je handen goed af.
 5. Droog je handen aan een droge, schone handdoek of aan een papieren wegwerphanddoek.

Was je handen⠀

 1. Als je eten gaat klaarmaken
 2. Voordat je aan tafel gaat om te eten
 3. Bij het aanraken van rauw vlees, vis en gevogelte
 4. Wanneer je rauw groenten hebt aangeraakt
 5. Bij het breken van eieren
 6. Als je hebt gehoest of geniest
 7. Zodra je terugkomt van de toilet
 8. Wanneer je de afvalbak hebt aangeraakt
 9. Als je in contact bent gekomen het (huis)dieren
 10. Na contact met vuil textiel
 11. Wanneer je de baby hebt verschoond

Optimale resultaten met persoonlijke coaching & training

Wil jij effectief stappen vooruit maken en het maximale uit jezelf halen? Wil je ervaren wat personal coaching bij Optimaal Leefstijl jou kan opleveren? Je zal je leefstijl erop moeten aanpassen door gezonde eet- en drinkgewoontes te creëren. Onze leefstijlcoaches begeleiden en coachen je stapsgewijs bij dit proces. Vervolgens kan jij laagdrempelig en gemakkelijk veranderingen makkelijker toe passen in je nieuwe leefstijl en dat vasthouden. Benieuwd geraakt naar onze werkwijze of wil je meer informatie over Personal coaching? Get in touch! Neem contact met ons op.

Deel dit bericht op:

Wellicht ook interessant

Scroll naar boven

Founder & Leefstijlcoach

Berkay Arslanoglu

Met hartstocht zet ik mij in voor mijn werk. De ontmoetingen met verschillende mensen zijn voor mij een ware bron van vreugde. Elk individu heeft zijn of haar unieke verhaal, en ik ben er altijd om als kompas te dienen, om energie te geven en om te luisteren. Ik koester de momenten waarop ik iemands gedachten mag horen en geniet van het gezamenlijk slechten van obstakels. Angsten omarm ik met open armen, begeleid ik met zorg, en help ze te transformeren tot kracht.

Daarnaast ben ik een gepassioneerde sportliefhebber. Mijn voornaamste focus ligt op het persoonlijk coachen, verzorgen van trainingen, het opstellen van op maat gemaakte voedings- en trainingsprogramma’s, en het bieden van persoonlijke begeleiding aan degenen die het uiterste uit zichzelf willen halen.

”Je werk goed doen is geen beloning voor je verdiensten, maar een weerspiegeling van je karakter.”

 

In mijn jeugd had ik de droom om profvoetballer te worden. Een korte tijd speelde ik bij de jeugdopleiding van Vitesse. Echter, een ernstige knieblessure gooide roet in het eten. Dat moment markeerde een keerpunt in mijn leven, omdat ik de kracht moest vinden om mijn blessure om te buigen naar iets positiefs. Ondanks deze tegenslag ben ik blijven groeien en mijn horizon blijven verbreden tijdens mijn studie aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Mijn blessure heeft me geleerd het menselijk lichaam fysiek en mentaal beter te begrijpen. Deze inzichten heb ik geïntegreerd in mijn trainingen en manier van coachen en hanteer ik vandaag de dag in de praktijk bij Optimaal Leefstijl. Mijn doel is om mensen met effectieve technieken efficiënter te laten trainen, een correcte lichaamshouding bij te brengen en hen te laten ervaren hoe sterk we wel niet kunnen zijn door onze mindset te versterken. Hierdoor worden ze sterker, fitter en ontwikkelen ze een dieper begrip van hun eigen lichaam. Ik transformeer zwaktes en tekortkomingen in de houding tot sterktes en pluspunten.

Wie weet kruisen onze wegen in de echte wereld, en dan kunnen we samen verder praten over onze gedeelde interesses en doelen.