Gezonde voornemens behalen

Zo behaal je je gezonde voornemens

Deel dit bericht op:

Zo behaal je je gezonde voornemens

Gezonde voornemens behalen

Elke jaar hebben mensen goede voornemens om hun leven te beteren: minder drinken en roken, meer en vaker gaan sporten en meer ‘Quality Time’ doorbrengen met het gezin. Niet te vergeten zijn er ook voornemens waarbij het hart op de goede plek ligt, zoals het helpen van anderen. Die mooie plannen lopen meestal in de soep. Jammer, maar dat geeft niet, want gaan jou op weg helpen. In deze blog geven we je 6 tips mee om je gezonde voornemens deze keer wel te behalen!

Deze keer het je wel lukken!

December en januari zijn voor jou de perfecte tijden om te werken aan jouw doelen en jezelf een boost te geven met de goede voornemens die je hebt gemaakt. Hoe sta je er echter nu voor? Laat ons jou even verder op weg helpen.

Tip 1 | Periodiseer het jaar

Beperk het aantal nieuwe jaarresoluties dat je maakt en verdeel het over periodes van drie of vier maanden. Schrijf één ​​of twee doelen op die je binnen drie of vier maanden wilt gaan behalen, zodat je geleidelijk werkt aan het grotere plaatje. Je kan het beste een actieplan maken dat bestaat uit kleinere stappen en mijlpalen die op elkaar voortbouwen. Wees niet bang om groots te denken met jaarlijkse doelen. Wanneer wij plannen opstellen, dan stellen we ze voor het gehele jaar zo gedetailleerd mogelijk op en delen we het in stukken van één, drie en zes maanden.

Tip 2 | Focusblokken

Zorg ervoor dat je opgestelde doelen 100% de aandacht van jou krijgen. Werk met focusblokken van maximaal drie uur wanneer je aan je belangrijkste taak werkt. Gooi alle afleiders weg, zelfs als dat betekent dat je je telefoon moet afsluiten. ⁠ ⠀

Tip 3 | Discipline

Discipline maakt geen doelen, goede gewoonten wel. Bepaal welke goede gewoonten je zal helpen je doelen te bereiken en richt je discipline op het maken van gewoonten . Zodra er een gewoonte is gecreëerd, vereist het bijna geen discipline meer om het vast te houden.⁠

Tip 4 | Planning

Plan je weken vooruit en maak een gedetailleerde planning voor elke dag. Neem je focusblokken op en voeg je trainingen eraan toe. ⁠ ⠀

Tip 5 | Saldo

Waag het niet om alles te willen proberen en in balans te houden, het is namelijk onmogelijk. Gebruik je doelen om erachter te komen wat het meeste je aandacht nodig heeft. Dit geeft jou benodigde de tijd om jouw topprioriteiten de meeste focus te geven.⁠

Optimale resultaten met persoonlijke coaching & training

Wil jij effectief stappen vooruit maken en het maximale uit jezelf halen? Wil je ervaren wat personal coaching bij Optimaal Leefstijl jou kan opleveren? Je zal je leefstijl erop moeten aanpassen door gezonde eet- en drinkgewoontes te creëren. Onze leefstijlcoaches begeleiden en coachen je stapsgewijs bij dit proces. Vervolgens kan jij laagdrempelig en gemakkelijk veranderingen makkelijker toe passen in je nieuwe leefstijl en dat vasthouden. Benieuwd geraakt naar onze werkwijze of wil je meer informatie over Personal coaching? Get in touch! Neem contact met ons op.

Deel dit bericht op:

Wellicht ook interessant

Scroll naar boven

Founder & Leefstijlcoach

Berkay Arslanoglu

Met hartstocht zet ik mij in voor mijn werk. De ontmoetingen met verschillende mensen zijn voor mij een ware bron van vreugde. Elk individu heeft zijn of haar unieke verhaal, en ik ben er altijd om als kompas te dienen, om energie te geven en om te luisteren. Ik koester de momenten waarop ik iemands gedachten mag horen en geniet van het gezamenlijk slechten van obstakels. Angsten omarm ik met open armen, begeleid ik met zorg, en help ze te transformeren tot kracht.

Daarnaast ben ik een gepassioneerde sportliefhebber. Mijn voornaamste focus ligt op het persoonlijk coachen, verzorgen van trainingen, het opstellen van op maat gemaakte voedings- en trainingsprogramma’s, en het bieden van persoonlijke begeleiding aan degenen die het uiterste uit zichzelf willen halen.

”Je werk goed doen is geen beloning voor je verdiensten, maar een weerspiegeling van je karakter.”

 

In mijn jeugd had ik de droom om profvoetballer te worden. Een korte tijd speelde ik bij de jeugdopleiding van Vitesse. Echter, een ernstige knieblessure gooide roet in het eten. Dat moment markeerde een keerpunt in mijn leven, omdat ik de kracht moest vinden om mijn blessure om te buigen naar iets positiefs. Ondanks deze tegenslag ben ik blijven groeien en mijn horizon blijven verbreden tijdens mijn studie aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Mijn blessure heeft me geleerd het menselijk lichaam fysiek en mentaal beter te begrijpen. Deze inzichten heb ik geïntegreerd in mijn trainingen en manier van coachen en hanteer ik vandaag de dag in de praktijk bij Optimaal Leefstijl. Mijn doel is om mensen met effectieve technieken efficiënter te laten trainen, een correcte lichaamshouding bij te brengen en hen te laten ervaren hoe sterk we wel niet kunnen zijn door onze mindset te versterken. Hierdoor worden ze sterker, fitter en ontwikkelen ze een dieper begrip van hun eigen lichaam. Ik transformeer zwaktes en tekortkomingen in de houding tot sterktes en pluspunten.

Wie weet kruisen onze wegen in de echte wereld, en dan kunnen we samen verder praten over onze gedeelde interesses en doelen.