Effecten van sociale media op je zelfbeeld

De Effecten van sociale media op ons zelfbeeld

Deel dit bericht op:

De Effecten van sociale media op ons zelfbeeld

Effecten van sociale media op je zelfbeeld

Op het internet staan er miljarden materiaal aan content over training, voeding, rust, gedragsverandering en nog veel meer. Social media is niet meer weg te denken uit ons leven. Fitness modellen en fitness influencers kunnen de lat voor je zo hoog leggen dat het ernstige schade aan je mentale gezondheid kan toebrengen. Om je daartegen te beschermen lees je in deze blog wat de effecten van sociale media op je zelfbeeld kan zijn en wat je ertegen kan doen.

Door de bomen het bos niet meer zien

Als je een coach of trainer bent die zijn werk serieus neemt, dan zal je moeten begrijpen dat de dagelijkse content die online en offline verspreid wordt enorm is. Mensen verzinnen nieuwe methoden die zij het beste vinden, delen deze online of met elkaar in de sportschool of bij een lekker kopje koffie. De mensen streven continu naar vernieuwing en iets dat net wat anders is. We raken snel verveeld en op iets uitgekeken. Dit is een belangrijk aspect dat bij elk individu in het leven wel van toepassing is. Nieuwe chique dingen klinken ingewikkeld en dus zal het wel goed moeten zijn. Of toch niet?

Content filteren

Het is een goede zaak om content te filteren dat voor jou van toepassing is. We begrijpen dat het lastig is om door de bomen het bos te zien. Het makkelijkste is om onze blog pagina in de gaten te houden en te volgen op de socials, zoals TikTok, Instagram Facebook. Wij delen namelijk alleen content die wetenschappelijk onderbouwd is en je in de praktijk verder kan brengen met tips en tricks. Dat kan zijn op het gebied van krachttraining, conditietraining, gezond voedingspatroon en optimaal herstel. Maak je over de onderstaande voorbeeld in ieder geval geen zorgen, want hier heb je niet of nauwelijks invloed op. Mocht je dat toch willen doen, dan hebben we een aantal uitgaande links toegevoegd om je zorgen weg te nemen šŸ™‚

 • UV-straling
 • Presidentsverkiezing
 • Heelal ā €
 • Buikspieren
 • De positie van de maan
 • De bloedstroom in het lichaam
 • Je stofwisseling
 • De oerknal
 • Coronavirus
 • Driedubbele gigantische sets om plateaus te verbreken
 • 40 gram eiwit en niet 38 gram

Of een andere mooie trainingsmethode die cool klinkt. Focus je op de fundamenten van een duurzaam en gezonde levensstijl, want alleen dat zal je jezelf beschermen van de negatieve invloeden van sociale media. Lees verder in deze blog waar je op zal moeten letten om een sterk fundament te creƫren voor een duurzaam en gezonde levensstijl.

Leg een sterke basis voor jezelf neer

Ongetwijfeld dat het niet sexy klinkt, maar leg altijd voor jezelf een sterke basis neer in datgene wat je doet of wilt gaan doen. Laat je niet gek maken en focus jezelf op de fundamenten als het gaat om sporten, bewegen, starten met gezonder eten, gezond voedingspatroon voor jezelf creĆ«ren en optimaal herstellen. Verandering kosten tijd, gun en geef jezelf ook die tijd. Start bij de basis en hanteer deze onderstaande voorbeelden:ā €

 • Kies voor kwalitatieve volwaardige voedingsproducten die rijk zijn aan macro- en micronutriĆ«nten
 • Eet bij elke maaltijd iets aan eiwitten
 • Zorg dat je dagelijks minimaal 250 gram aan groenten eet
 • Zorg dat je dagelijks minimaal 250 gram aan fruit eet
 • Kies voor vezelrijke producten
 • Doe minimaal twee keer per week aan krachttrainingen met gewichten
 • Doe minimaal Ć©Ć©n keer per week aan conditietraining, door te gaan fietsen, hardlopen of zwemmen
 • Beweeg dagelijks door minimaal 8000 stappen te zetten
 • Ga elke dag naar buiten en haal een frisse lucht en energie
 • Leer tijd voor jezelf vrij te maken
 • Focus jezelf op het proces, niet op het resultaat.
 • Geniet van de kleine stappen die je vooruit zet.

Optimale resultaten met persoonlijke coaching & training

Wil jij effectief stappen vooruit maken en het maximale uit jezelf halen? Wil je ervaren wat personal coaching bij Optimaal Leefstijl jou kan opleveren? Je zal je leefstijl erop moeten aanpassen door gezonde eet- en drinkgewoontes te creƫren. Onze leefstijlcoaches begeleiden en coachen je stapsgewijs bij dit proces. Vervolgens kan jij laagdrempelig en gemakkelijk veranderingen makkelijker toe passen in je nieuwe leefstijl en dat vasthouden. Benieuwd geraakt naar onze werkwijze of wil je meer informatie over Personal coaching? Get in touch! Neem contact met ons op.

Deel dit bericht op:

Wellicht ook interessant

Scroll naar boven

Founder & Leefstijlcoach

Berkay Arslanoglu

Met hartstocht zet ik mij in voor mijn werk. De ontmoetingen met verschillende mensen zijn voor mij een ware bron van vreugde. Elk individu heeft zijn of haar unieke verhaal, en ik ben er altijd om als kompas te dienen, om energie te geven en om te luisteren. Ik koester de momenten waarop ik iemands gedachten mag horen en geniet van het gezamenlijk slechten van obstakels. Angsten omarm ik met open armen, begeleid ik met zorg, en help ze te transformeren tot kracht.

Daarnaast ben ik een gepassioneerde sportliefhebber. Mijn voornaamste focus ligt op het persoonlijk coachen, verzorgen van trainingen, het opstellen van op maat gemaakte voedings- en trainingsprogramma’s, en het bieden van persoonlijke begeleiding aan degenen die het uiterste uit zichzelf willen halen.

”Je werk goed doen is geen beloning voor je verdiensten, maar een weerspiegeling van je karakter.”

Ā 

In mijn jeugd had ik de droom om profvoetballer te worden. Een korte tijd speelde ik bij de jeugdopleiding van Vitesse. Echter, een ernstige knieblessure gooide roet in het eten. Dat moment markeerde een keerpunt in mijn leven, omdat ik de kracht moest vinden om mijn blessure om te buigen naar iets positiefs. Ondanks deze tegenslag ben ik blijven groeien en mijn horizon blijven verbreden tijdens mijn studie aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Mijn blessure heeft me geleerd het menselijk lichaam fysiek en mentaal beter te begrijpen. Deze inzichten heb ik geĆÆntegreerd in mijn trainingen en manier van coachen en hanteer ik vandaag de dag in de praktijk bij Optimaal Leefstijl. Mijn doel is om mensen met effectieve technieken efficiĆ«nter te laten trainen, een correcte lichaamshouding bij te brengen en hen te laten ervaren hoe sterk we wel niet kunnen zijn door onze mindset te versterken. Hierdoor worden ze sterker, fitter en ontwikkelen ze een dieper begrip van hun eigen lichaam. Ik transformeer zwaktes en tekortkomingen in de houding tot sterktes en pluspunten.

Wie weet kruisen onze wegen in de echte wereld, en dan kunnen we samen verder praten over onze gedeelde interesses en doelen.