Wat is personal coaching?

Wat is personal coaching

Deel dit bericht op:

Wat is personal coaching

Wat is personal coaching?

95% van ons gedrag komt voort uit een onbewuste keuzes. We maken keuzes waar we niet over nadenken. Vele keuzes, gedragingen en handelingen gaan op de automatische piloot. Dit terwijl we leven in een omgeving met steeds meer ongezonde verleidingen. Is dit voor jou herkenbaar? Wil jij ook graag de kwaliteit van je leven verbeteren en een gezond lichaam, geest en een vitaal door het leven gaan? Heb je echter geen goed idee hoe je dit zelfstandig moet aanpakken? Dan is misschien een leefstijlcoach wel iets voor jou. Je personal coach ondersteunt je middels leefstijlcoaching om fitter, sterker en gezonder worden. Wat een personal coach verder precies doet? En hoe deze coach jou kan helpen? Je leest het in deze blog.

Wat is een personal coach?

Een personal coach wordt nog wel eens verward met een personal trainer of een diëtist. Deze verschillende beroepen hebben raakvlakken, maar ondanks dat doe het de omschrijving van een personal coach geen recht aan. Een personal coach helpt je namelijk bij het vinden van een goede balans tussen een gezonde geest en een vitaal lichaam en geeft niet alleen adviezen. Sterker nog; ondersteunt je om in je dagelijkse leven zelf betere keuzes te maken, gericht op de belangrijke pijlers: voeding, beweging, stress, ontspanning en slaap. Het belangrijkste kenmerk van een personal coach is dat zijn of haar aanpak coachen als grondslag heeft. Je werkt dus als team samen met je personal coach om structureel je slechte gewoontes in te zien en om te zetten naar goede gewenste gewoontes. Met gerichte en persoonlijke één op één coaching leer je oude patronen te doorbreken en je gezondheid beter op peil te brengen, zodat jij uiteindelijk beter en vitaler door het leven kan gaan.

De werkwijze van een personal coach

Je lichamelijke conditie vooruit helpen, je geestelijke toestand verbeteren en je sociale welzijn optimaliseren zijn allemaal zaken waarvoor je een personal coach kunt inschakelen. De personal coach begeleidt je op een persoonlijke manier op het gebied van individuele knelpunten. Maar hoe gaat deze coach precies te werk? Wij leggen het je uit.

Wanneer je begint samen te werken met een personal coach, dan wordt eerst je huidige situatie en leefstijl in kaart gebracht. Met vaststellen van je huidige toestand en de gewenste situatie waar je graag naartoe wilt werken kan er vervolgens samen een plan van aanpak opgesteld worden met een hoofddoel en diverse subdoelen. Samen bepalen jullie welke doelen je wilt behalen en welke stappen daarbij horen. Dit wordt vastgelegd in je persoonlijke plan. Ook voeding, beweging, slaap en stressmanagement worden in dat plan meegenomen.

Wanneer je doelen zijn vastgesteld, kijkt de personal coach samen met jou welke doelen moeilijk haalbaar zijn, welke doelen realistisch zijn en waar je de meeste energie uit zal halen. Samen ga je aan de slag om jouw obstakels te overwinnen. Je staat hier niet alleen in en dat je jezelf moeten blijven herinneren, zodat je eindelijk je levensstijl effectief aan kunt passen en zowel lichamelijk als mentaal gezonder wordt.

Een investering die gegarandeerd loont

Het inschakelen van een personal coach is een investering voor de lange termijn. Daarom proberen veruit de meeste mensen eigenhandig gewicht te verliezen of te werken aan hun mentale gesteldheid. Ondanks dat dit vaak leidt toch slechte resultaten, eetstoornissen, eetbuiten en jojoën van voeding en trainingen. Toch zien we dat wat extra budget voor een personal coach (vrijwel) altijd loont. Want naast het persoonlijke gecoacht worden, zorgt het er ook voor dat je plezier vindt in het sporten in bewegen.

Werken met een persoonlijke personal coach zorgt voor effectievere en beter zichtbare resultaten. Dat komt omdat je coach je voorziet van een actieplan dat tussentijd en maandelijks wordt geëvalueerd, zodat je ook daadwerkelijk progressie boekt. Indien nodig kan het plan altijd bijgesteld worden en middels coaching gesprekken heb je altijd iemand waar je op kan rekenen en met vragen terecht kan.

Optimale resultaten met persoonlijke coaching & training

Wil jij effectief stappen vooruit maken en het maximale uit jezelf halen? Wil je ervaren wat personal coaching bij Optimaal Leefstijl jou kan opleveren? Je zal je leefstijl erop moeten aanpassen door gezonde eet- en drinkgewoontes te creëren. Onze leefstijlcoaches begeleiden en coachen je stapsgewijs bij dit proces. Vervolgens kan jij laagdrempelig en gemakkelijk veranderingen makkelijker toe passen in je nieuwe leefstijl en dat vasthouden. Benieuwd geraakt naar onze werkwijze of wil je meer informatie over Personal coaching? Get in touch! Neem contact met ons op.

Deel dit bericht op:

Wellicht ook interessant

Scroll naar boven

Founder & Leefstijlcoach

Berkay Arslanoglu

Met hartstocht zet ik mij in voor mijn werk. De ontmoetingen met verschillende mensen zijn voor mij een ware bron van vreugde. Elk individu heeft zijn of haar unieke verhaal, en ik ben er altijd om als kompas te dienen, om energie te geven en om te luisteren. Ik koester de momenten waarop ik iemands gedachten mag horen en geniet van het gezamenlijk slechten van obstakels. Angsten omarm ik met open armen, begeleid ik met zorg, en help ze te transformeren tot kracht.

Daarnaast ben ik een gepassioneerde sportliefhebber. Mijn voornaamste focus ligt op het persoonlijk coachen, verzorgen van trainingen, het opstellen van op maat gemaakte voedings- en trainingsprogramma’s, en het bieden van persoonlijke begeleiding aan degenen die het uiterste uit zichzelf willen halen.

”Je werk goed doen is geen beloning voor je verdiensten, maar een weerspiegeling van je karakter.”

 

In mijn jeugd had ik de droom om profvoetballer te worden. Een korte tijd speelde ik bij de jeugdopleiding van Vitesse. Echter, een ernstige knieblessure gooide roet in het eten. Dat moment markeerde een keerpunt in mijn leven, omdat ik de kracht moest vinden om mijn blessure om te buigen naar iets positiefs. Ondanks deze tegenslag ben ik blijven groeien en mijn horizon blijven verbreden tijdens mijn studie aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Mijn blessure heeft me geleerd het menselijk lichaam fysiek en mentaal beter te begrijpen. Deze inzichten heb ik geïntegreerd in mijn trainingen en manier van coachen en hanteer ik vandaag de dag in de praktijk bij Optimaal Leefstijl. Mijn doel is om mensen met effectieve technieken efficiënter te laten trainen, een correcte lichaamshouding bij te brengen en hen te laten ervaren hoe sterk we wel niet kunnen zijn door onze mindset te versterken. Hierdoor worden ze sterker, fitter en ontwikkelen ze een dieper begrip van hun eigen lichaam. Ik transformeer zwaktes en tekortkomingen in de houding tot sterktes en pluspunten.

Wie weet kruisen onze wegen in de echte wereld, en dan kunnen we samen verder praten over onze gedeelde interesses en doelen.