Afvallen met wandelen

Afvallen door te wandelen

Deel dit bericht op:

Afvallen door te wandelen

Afvallen met wandelen

Is wandelen alleen voldoende om af te vallen? Als afvallen door alleen wandelen mogelijk was, had iedereen deze methode gehanteerd en was iedereen dagelijks buiten aan de wandel. Het antwoord op de eerste vraag is dus ‘nee’. Wil je afvallen en effectief wandelen? Pas dan deze tips toe.

Het belang van energiebalans

Om je vetpercentage te verlagen, is het belangrijk je voedingspatroon en beweegpatroon aan te passen. De batterij laadt op door voeding. Hij loopt weer leeg door de energie uit je eten te gebruiken. Energiebalans is bepalend om lichaamsvet en gewicht kwijt te raken. De energiebalans is de hoeveelheid energie die je dagelijks tot je neemt ten opzichte van de hoeveelheid energie die je verbruikt. Als je net zoveel energie binnenkrijgt als je verbrandt dan ben je in ‘energiebalans’. Je lichaamsgewicht blijft stabiel.

Elke vorm van bewegen is goed. Hoe meer je beweegt, hoe gezonder je wordt. Kortom: bewegen is goed, meer bewegen is beter. Bewegen kan om diverse redenen inzetten. Je kan bewegen om fitter te worden, op gewicht te blijven, meer energie te krijgen, extra calorieën te verbranden en om spiermassa op te bouwen.

Het belangrijkste is dat je er plezier aan beleeft. Zolang je iets doet wat je leuk vindt en je ondervindt daar de resultaten van, zal je dat voor de lange termijn kunnen blijven volhouden. Vind jij wandelen super fijn en doe je het graag? Ga dat dan vooral doen! Vind je het juist niets? Kies dan voor een andere vorm van bewegen. Zwemmen, fietsen of fitnessen zijn andere vormen die je niet alleen maar in beweging zullen houden, maar ook zichtbaar resultaten zullen opleveren.

Sterk van start!

Stel jezelf een heldere doel op. Een aantal vragen die je op weg zullen helpen zijn:

  • Met welke reden ga jij wandelen?
  • Waar ga je wandelen, welke route?
  • Hoe lang ga je wandelen per keer?
  • Wanneer ga je wandelen (welke dagen, welk tijdstip)?
  • Met wie ga ik wandelen?
  • Hoelang geef je jezelf de tijd om je doel te behalen?

Maak het je verder niet te moeilijk. Al heb je een perfect uitgewerkt plan, het komt er uiteindelijk op neer om het gewoon in de praktijk te doen.

Als het gelukt is je doel [grotendeels] te behalen, kan je jezelf een nieuw doel stellen. Is het niet gelukt? Wees dan lief jezelf en kijk naar dingen die je wel hebt gedaan en behaald. Negatief denken en de slechte dingen belichten zal je namelijk nooit verder op weg helpen. Bedenk dat iedereen wel eens een steekje zal laten vallen, zelfs topsporters, en dat je altijd weer de gezonde draad kunt oppakken. Probeer achter te komen waarom het niet gelukt is en stel je doel bij.

Wandelen met overgewicht

Start met een rustig tempo. Kies een route uit met zitplekken en hanteer telkens een zit plek als rustpunt. Zo voorkom je dat de belasting je te snel te groot wordt en voorkom je blessures. Deze manier van werken is belangrijk, omdat lopen met extra gewicht veel meer belastend is op je gewrichten. Even tussendoor rusten helpt je conditioneel, maar ook mentaal om door te blijven gaan. Luister altijd naar je lichaam en ga niet altijd door de pijn heen. Sommigen mensen hebben een enorm sterk karakter en bijten zich door de moeilijkste dingen heen. Soms is het juist goed om even op de rem te trappen! Luister naar wat jou lichaam aangeeft en nodig heeft. Wil je beginnen met wandelen en ben je op zoek naar de houvast van een trainingsschema? Dan kun je dit oefenschema gebruiken. Hiermee ga je in 8 weken rustig van start zodat je een loopritme ontwikkelt dat je kunt aanhouden zonder buiten adem te raken.

Optimale resultaten met persoonlijke coaching & training

Wil jij effectief stappen vooruit maken en het maximale uit jezelf halen? Wil je ervaren wat personal coaching bij Optimaal Leefstijl jou kan opleveren? Je zal je leefstijl erop moeten aanpassen door gezonde eet- en drinkgewoontes te creëren. Onze leefstijlcoaches begeleiden en coachen je stapsgewijs bij dit proces. Vervolgens kan jij laagdrempelig en gemakkelijk veranderingen makkelijker toe passen in je nieuwe leefstijl en dat vasthouden. Benieuwd geraakt naar onze werkwijze of wil je meer informatie over Personal coaching? Get in touch! Neem contact met ons op.

Deel dit bericht op:

Wellicht ook interessant

Scroll naar boven

Founder & Leefstijlcoach

Berkay Arslanoglu

Met hartstocht zet ik mij in voor mijn werk. De ontmoetingen met verschillende mensen zijn voor mij een ware bron van vreugde. Elk individu heeft zijn of haar unieke verhaal, en ik ben er altijd om als kompas te dienen, om energie te geven en om te luisteren. Ik koester de momenten waarop ik iemands gedachten mag horen en geniet van het gezamenlijk slechten van obstakels. Angsten omarm ik met open armen, begeleid ik met zorg, en help ze te transformeren tot kracht.

Daarnaast ben ik een gepassioneerde sportliefhebber. Mijn voornaamste focus ligt op het persoonlijk coachen, verzorgen van trainingen, het opstellen van op maat gemaakte voedings- en trainingsprogramma’s, en het bieden van persoonlijke begeleiding aan degenen die het uiterste uit zichzelf willen halen.

”Je werk goed doen is geen beloning voor je verdiensten, maar een weerspiegeling van je karakter.”

 

In mijn jeugd had ik de droom om profvoetballer te worden. Een korte tijd speelde ik bij de jeugdopleiding van Vitesse. Echter, een ernstige knieblessure gooide roet in het eten. Dat moment markeerde een keerpunt in mijn leven, omdat ik de kracht moest vinden om mijn blessure om te buigen naar iets positiefs. Ondanks deze tegenslag ben ik blijven groeien en mijn horizon blijven verbreden tijdens mijn studie aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Mijn blessure heeft me geleerd het menselijk lichaam fysiek en mentaal beter te begrijpen. Deze inzichten heb ik geïntegreerd in mijn trainingen en manier van coachen en hanteer ik vandaag de dag in de praktijk bij Optimaal Leefstijl. Mijn doel is om mensen met effectieve technieken efficiënter te laten trainen, een correcte lichaamshouding bij te brengen en hen te laten ervaren hoe sterk we wel niet kunnen zijn door onze mindset te versterken. Hierdoor worden ze sterker, fitter en ontwikkelen ze een dieper begrip van hun eigen lichaam. Ik transformeer zwaktes en tekortkomingen in de houding tot sterktes en pluspunten.

Wie weet kruisen onze wegen in de echte wereld, en dan kunnen we samen verder praten over onze gedeelde interesses en doelen.