Vegan choco eiwitrepen maken

Gezonde Vegan choco proteïne reep

Deel dit bericht op:

Gezonde Vegan choco proteïne reep

Vegan choco eiwitrepen maken

Wil je een heerlijke gezonde snack voor jezelf maken die je voor en na je training kan eten? Probeer dan een aantal heerlijke vegan choco eiwitrepen te maken. De eiwitrijke repen bevorderen je herstel en zorgen ervoor dat je makkelijker aan je dagelijkse eiwitbehoefte komt. Hier vind je het complete recept.

Bereidingstijd

 • 10 minuten voorbereidingstijd
 • 10 minuten kooktijd

Maak je eigen heerlijke vegan eiwitrepen door te variëren met ingrediënten.
Kies bijvoorbeeld voor gedroogd mango, rozijnen, noten of dadels.

Voedingswaarde

 • 155 kilocalorieën per portie
 • 8 gram eiwitten
 • 24 gram koolhydraten
 • 3 gram vetten

Benodigdheden en ingrediënten

 • Ovenschaal
 • Kom
 • Blender of handmixer
 • 250 gram havermeel
 • 75 gram kokosmeel
 • 75 gram plantaardige eiwitpoeder
 • 2 el. kokosbloesemsuiker
 • 1 el. kaneel
 • 2 el. cacaopoeder
 • 1 volle el. amandelpasta
 • e el. ahornsiroop
 • 1 kleine banaan
 • 2-6 el. havermelk

Bereidingswijze

Tijd om het ultieme eiwitrijke vegan choco eiwitreep te maken!

 1. Stap 1. Pak de plasticfolie en bedek je ovenschaal ermee. Mocht je dit niet hebben, vet dan de ovenschaal in.
 2. Stap 2. Pak de grote mengkom en doe alle droge ingrediënten erin: het meel, vegan choco eiwitpoeder, de kokosbloemsuiker, kaneel en cacaopoeder. Meng het vervolgens goed door elkaar.
 3. Stap 3. Meng de amandelpasta, ahornsiroop en de geprakte banaan samen met een blender of handmixer tot een vloeibare egale massa. 
 4. Stap 4. Giet het natte mengsel bij het droge en meng goed. Het beslag moet kruimelig zijn.
 5. Stap 5. Voeg met een lepel de havermelk toe, één lepel per keer, tot er een dik en stevig beslag wordt gevormd. Pas op dat het niet te nat wordt.
 6. Stap 6. Verdeel het deeg over de beklede ovenschaal en druk stevig aan. Kies zelf wat jij het liefst wilt. Zet de ovenschaal vervolgens minimaal 30 minuten in de koelkast, zodat het steviger wordt. Snijd het vervolgens in 14 stukjes. Je mag zelf kiezen in welke vormen je ze snijdt.  

In de koelkast kan je deze repen ongeveer 4 dagen bewaren. Wil je het langer bewaren, doe dan je voorraadje in de vriezer. Per stuk verpakt zodat je ze makkelijk mee kunt nemen.

Variatie

Varieer met verschillende ingrediënten om je eigen vegan eiwitreep te maken.

 • Voeg stukjes gedroogd mango, rozijnen of dadels toe voor een heerlijke zoete fruitreep.
 • Voeg stukjes walnoten, pecannoten en macadamia’s toe voor een heerlijke crispy eiwitreep.

Optimale resultaten met persoonlijke coaching & training

Wil jij effectief stappen vooruit maken en het maximale uit jezelf halen? Wil je ervaren wat personal coaching bij Optimaal Leefstijl jou kan opleveren? Je zal je leefstijl erop moeten aanpassen door gezonde eet- en drinkgewoontes te creëren. Onze leefstijlcoaches begeleiden en coachen je stapsgewijs bij dit proces. Vervolgens kan jij laagdrempelig en gemakkelijk veranderingen makkelijker toe passen in je nieuwe leefstijl en dat vasthouden. Benieuwd geraakt naar onze werkwijze of wil je meer informatie over Personal coaching? Get in touch! Neem contact met ons op.

Deel dit bericht op:

Wellicht ook interessant

Scroll naar boven

Founder & Leefstijlcoach

Berkay Arslanoglu

Met hartstocht zet ik mij in voor mijn werk. De ontmoetingen met verschillende mensen zijn voor mij een ware bron van vreugde. Elk individu heeft zijn of haar unieke verhaal, en ik ben er altijd om als kompas te dienen, om energie te geven en om te luisteren. Ik koester de momenten waarop ik iemands gedachten mag horen en geniet van het gezamenlijk slechten van obstakels. Angsten omarm ik met open armen, begeleid ik met zorg, en help ze te transformeren tot kracht.

Daarnaast ben ik een gepassioneerde sportliefhebber. Mijn voornaamste focus ligt op het persoonlijk coachen, verzorgen van trainingen, het opstellen van op maat gemaakte voedings- en trainingsprogramma’s, en het bieden van persoonlijke begeleiding aan degenen die het uiterste uit zichzelf willen halen.

”Je werk goed doen is geen beloning voor je verdiensten, maar een weerspiegeling van je karakter.”

 

In mijn jeugd had ik de droom om profvoetballer te worden. Een korte tijd speelde ik bij de jeugdopleiding van Vitesse. Echter, een ernstige knieblessure gooide roet in het eten. Dat moment markeerde een keerpunt in mijn leven, omdat ik de kracht moest vinden om mijn blessure om te buigen naar iets positiefs. Ondanks deze tegenslag ben ik blijven groeien en mijn horizon blijven verbreden tijdens mijn studie aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Mijn blessure heeft me geleerd het menselijk lichaam fysiek en mentaal beter te begrijpen. Deze inzichten heb ik geïntegreerd in mijn trainingen en manier van coachen en hanteer ik vandaag de dag in de praktijk bij Optimaal Leefstijl. Mijn doel is om mensen met effectieve technieken efficiënter te laten trainen, een correcte lichaamshouding bij te brengen en hen te laten ervaren hoe sterk we wel niet kunnen zijn door onze mindset te versterken. Hierdoor worden ze sterker, fitter en ontwikkelen ze een dieper begrip van hun eigen lichaam. Ik transformeer zwaktes en tekortkomingen in de houding tot sterktes en pluspunten.

Wie weet kruisen onze wegen in de echte wereld, en dan kunnen we samen verder praten over onze gedeelde interesses en doelen.