De optimale tip om een ei te bakken

De optimale tip om een ei te bakken

Deel dit bericht op:

De optimale tip om een ei te bakken

De optimale tip om gezond een ei te bakken

Het bakken van een paar lekkere eieren gaat vaak gepaard met het gebruiken van olie en boter. Het is belangrijk dat het eten dat je eet altijd lekker en gezond is. De één vindt zijn ei gekookt lekker en de ander weer gebakken. Het bakken van je ei kan met verschillende voedingsproducten. Je kan een ei bakken met bijvoorbeeld zonnebloem, olijfolie, met bakboter of met een cooking spray. De bereidingswijze die je hanteert is bepalend in hoe calorierijk je gebakken ei wordt.  In deze blog leggen we je uit wat een gezonde manier is om een ei te bakken.

Lekker gezond je ei bakken

Een gebakken eitje op je brood is natuurlijk enorm lekker, maar het is niet de meest gezonde manier om een ei klaar te maken. Verschillende bakproducten bevatten vaak veel verzadigde vetten die niet goed zijn voor je cholesterol. Op het internet wordt vaak kokosolie aanbevolen om je ei gezonde te bakken. Echter bevat kokosolie of kokosvet enorm veel verzadigde vetten, meer dan zonnebloemolie of olijfolie. Verzadigd vet verhoogt je ‘slechte’ LDL-cholesterol, en dit vergroot de kans op hart- en vaatziekten. Een beetje kokosvet kan geen kwaad, maar je kunt er beter niet te veel van eten. Om een ei te bakken kan kokosolie juist wel goed zijn, omdat kokosolie hittebestendig is. De vetten zijn bestendig tegen hitte en bakken in kokosolie is daarom beter voor je dan bakken in bijvoorbeeld margarine, roomboter of olijfolie

De optimale tip

Naast kokosolie kan je ook een cooking spray gebruiken. Cooking sprays zijn veilig en relatief gezond. De spray zorgt ervoor dat je minder veel vetten gebruikt om een ei te bakken. Dat zorgt ervoor dat je minder calorieën binnen krijgen dan met een normale bereiding met olijfolie, zonnebloemolie, kokosolie of boter. Dit kan een gezonder alternatief zijn den het kan bijdragen aan je doelen om af te vallen en slanker te worden. De cooking spray brengt ook andere voordelen met zich mee:

1.Je consumeert minder kcal

De reden dat je minder calorieën consumeert is, omdat één spray direct een groot oppervlakte van de pan bedekt met olie. Zo zorg je ervoor dat je meer dan voldoende olie in je pan hebt om lekker een eitje te kunnen bakken.

2.Lager vet consumptie

Het is belangrijk en goed om te weten waar een voedingsproduct vooral rijk van is: eiwitten, vetten of koolhydraten. Hoe meer olie je in een pan gooit, hoe meer kilocalorieën je zal consumeren. Maar daarbij zal je ook veel vetten gaan consumeren. Olie bestaat voornamelijk uit vetten.

3.Je eten blijft lekker

Ik ben van mening dat als je wilt afvallen, op gewicht blijven of in spiermassa aankomen, dat je ten alle tijden jouw eten lekker moet maken en houden. Op deze manier is het namelijk vol te houden en heb je maaltijden waar je naar uit kunt kijken!

4.Gemakkelijk in gebruik te nemen

Eén of twee sprays kunnen al voldoende zijn om de pan goed te dekken met olie. Met een simpel dopje kan je de cooking spray gemakkelijk weer opruimen.

5.Geen smerige bende

Hoe fijn is het wel niet om tijdens het koken de boel schoon en netjes te houden? Een cooking spray werkt in jouw voordeel.

Optimale resultaten met persoonlijke coaching & training

Wil jij effectief stappen vooruit maken en het maximale uit jezelf halen? Wil je ervaren wat personal coaching bij Optimaal Leefstijl jou kan opleveren? Je zal je leefstijl erop moeten aanpassen door gezonde eet- en drinkgewoontes te creëren. Onze leefstijlcoaches begeleiden en coachen je stapsgewijs bij dit proces. Vervolgens kan jij laagdrempelig en gemakkelijk veranderingen makkelijker toe passen in je nieuwe leefstijl en dat vasthouden. Benieuwd geraakt naar onze werkwijze of wil je meer informatie over Personal coaching? Get in touch! Neem contact met ons op.

Deel dit bericht op:

Wellicht ook interessant

Scroll naar boven

Founder & Leefstijlcoach

Berkay Arslanoglu

Met hartstocht zet ik mij in voor mijn werk. De ontmoetingen met verschillende mensen zijn voor mij een ware bron van vreugde. Elk individu heeft zijn of haar unieke verhaal, en ik ben er altijd om als kompas te dienen, om energie te geven en om te luisteren. Ik koester de momenten waarop ik iemands gedachten mag horen en geniet van het gezamenlijk slechten van obstakels. Angsten omarm ik met open armen, begeleid ik met zorg, en help ze te transformeren tot kracht.

Daarnaast ben ik een gepassioneerde sportliefhebber. Mijn voornaamste focus ligt op het persoonlijk coachen, verzorgen van trainingen, het opstellen van op maat gemaakte voedings- en trainingsprogramma’s, en het bieden van persoonlijke begeleiding aan degenen die het uiterste uit zichzelf willen halen.

”Je werk goed doen is geen beloning voor je verdiensten, maar een weerspiegeling van je karakter.”

 

In mijn jeugd had ik de droom om profvoetballer te worden. Een korte tijd speelde ik bij de jeugdopleiding van Vitesse. Echter, een ernstige knieblessure gooide roet in het eten. Dat moment markeerde een keerpunt in mijn leven, omdat ik de kracht moest vinden om mijn blessure om te buigen naar iets positiefs. Ondanks deze tegenslag ben ik blijven groeien en mijn horizon blijven verbreden tijdens mijn studie aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Mijn blessure heeft me geleerd het menselijk lichaam fysiek en mentaal beter te begrijpen. Deze inzichten heb ik geïntegreerd in mijn trainingen en manier van coachen en hanteer ik vandaag de dag in de praktijk bij Optimaal Leefstijl. Mijn doel is om mensen met effectieve technieken efficiënter te laten trainen, een correcte lichaamshouding bij te brengen en hen te laten ervaren hoe sterk we wel niet kunnen zijn door onze mindset te versterken. Hierdoor worden ze sterker, fitter en ontwikkelen ze een dieper begrip van hun eigen lichaam. Ik transformeer zwaktes en tekortkomingen in de houding tot sterktes en pluspunten.

Wie weet kruisen onze wegen in de echte wereld, en dan kunnen we samen verder praten over onze gedeelde interesses en doelen.