Thuis workout schema

Thuis workout

Deel dit bericht op:

Thuis workout

Maak thuis sporten leuker en makkelijker

Voor sommige mensen is de drempel te groot om in de sportschool te gaan sporten. Thuis sporten is dan een alternatief waar de drempel net wat lager word ervaren. Thuis sporten klinkt lekker makkelijk, maar ga je het ook echt doen? En als je ermee wilt gaan starten, hoe en waar kan je dan het beste beginnen? In deze blog geven we je gratis drie trainingsschema’s om thuis sporten leuker en makkelijker voor je te maken, zodat je met thuis sporten  fit en gezond kan worden.

Gratis thuis workout schema’s!

Deze 3 thuis workout schema’s zijn voorbeelden die je thuis, maar ook in een andere omgeving kan uitvoeren. Kies een omgeving waar jij vrijuit en ongestuurd kan sporten en bewegen. Het is altijd goed om zelf ook te experimenteren met verschillende bewegingsvormen en oefeningen. Focus je niet alleen om de workout te voltooien, maar probeer de bewegingsvormen onder de knie te krijgen. Sommige oefeningen vragen namelijk wat meer om stabiliteit en lenigheid en andere wat meer om spierkracht. Elk oefening is voorzien van een linkje naar een video. Ga met je muis, of duim als je op je mobiel of tablet zit, over de oefeningen heen en druk erop om de oefening te bekijken.

Samen sporten en bewegen maakt je training nóg leuk, uitdagender en gezelliger.

Thuis workout schema 1

Bekijk hier de oefeningen uit workout 1 van de full body home workout. In deze workout werk je op tijd. Pak dus je mobiel erbij en start straks de timer. Na het voltooien van één volledige ronde is het de bedoeling dat je nog twee rondes uitvoert. Om de weken rustig op te starten kan je de eerste twee weken starten met twee rondes uit te voeren. De derde week ga je voor drie rondes en de weken daarop probeer je de focus te houden op de techniek en time under tension.

1. Warming-up – trainingsduur totaal 3 minuten

2. Benen – trainingsduur totaal 3 minuten

3. Push bewegingen – trainingsduur totaal 2 minuten

4. Pull bewegingen – trainingsduur totaal 2 minuten

5. Core – trainingsduur totaal 3 minuten

6. Actieve mobiliteit – trainingsduur totaal 1 minuut

Om je training goed door te kunnen is rust en voldoende water drinken belangrijk.

Thuis workout schema 2

Bekijk hier alle oefeningen uit de tweede full body thuis workout. Ook hier werken we op tijd. Net als bij de eerste thuis workout wil je hier de eerste twee weken twee rondes uitvoeren. In de derde week ga je ervoor om drie rondes in totaal te voltooien.

1. Warming-up – trainingsduur totaal 3 minuten

2. Posterieur chain – trainingsduur totaal 3 minuten

3. Benen – trainingsduur totaal 3 minuten

4. Push bewegingen – trainingsduur totaal 3 minuten

5. Pull bewegingen – trainingsduur totaal 2 minuten

6. Core – trainingsduur totaal 3 minuten

7. Actieve mobiliteit – trainingsduur totaal 1 minuut

Verdeel je workouts over de gehele week, zodat je ook goed kan herstellen tussen de trainingsdagen door.

Thuis workout schema 3

Bekijk hier alle oefeningen uit de derde full body thuis workout. Ook hier werken we op tijd. Net als bij de eerste twee thuis workouts wil je hier de eerste twee weken twee rondes uitvoeren. In de derde week ga je ervoor om drie rondes in totaal te voltooien.

1. Warming-up totaal 3 minuten

2. Benen – trainingsduur totaal 2 minuten

3. Push bewegingen – trainingsduur totaal 2 minuten

4. Pull bewegingen – trainingsduur totaal 3 minuten

5. Core – trainingsduur totaal 3 minuten

6. Actieve mobiliteit – trainingsduur totaal 1 minuut

Wil je jouw trainingen nóg leuker en uitdagender maken?
Dan kan je de Optimaal Leefstijl weerstandsbaden set toevoegen.

Opbouwend progressie boeken

Je kan de drie thuis workout prima verdelen over de gehele week. Het is niet verstandig om telkens van oefeningen te switchen. De reden dat er verschillende oefeningen in de workouts toegepast zijn, is om de trainingen leuk en uitdagend te houden. Start de eerste twee weken in ieder geval met twee rondes, focus op dat je een correcte uitvoering hanteert en voer de derde week je totale rondes op naar drie. Vanuit daar ga je proberen om je totale aantal herhalingen per oefening te vermeerderen binnen de aangegeven tijd. Het maakt niet uit of je bij een oefeningen in de eerste ronde maar 6 herhalingen haalt. Door elke week de trainingen netjes uit te blijven voeren, zal je snel merken dat je van 6 herhalingen naar 8, 12, 16 of zelfs meer weet te gaan.

De workouts nóg leuker en uitdagender maken

Wil je jouw trainingen nóg leuker en uitdagender maken? Dan kan je weerstandsbanden gebruiken. Weerstandsbanden zijn er in allerlei soorten, maten en kleuren. Zo bestaan er varianten met een hoge of lage weerstand en een zware of lichte spanning. De Optimaal Leefstijl weerstandsbaden set zijn lange fitness elastieken die bestaan uit een 5-delig set inclusief opbergzak. Hiermee kan je duizenden verschillende oefeningen met extra weerstand voor de billen, benen, borst, rug en buikspieren uitvoeren. Met het opbergzakje kan je de banden netjes opbergen en gemakkelijk overal naartoe meenemen. De Optimaal Leefstijl Booty Band set is daarentegen een uitstekende toevoeging voor de billen, buik en benen. Met de kortere banden kan je de onderste extremiteiten gemakkelijker aanspreken en ontwikkelen. Schaf jij er nu eentje aan, dan ontvang je ook nog eens een gratis Workout Gids met alle oefeningen om een effectieve workout neer te zetten ter waarde van €15!

Optimale resultaten met persoonlijke training & coaching

Wil jij effectief stappen vooruit maken en het maximale uit jezelf halen? Wil je ervaren wat personal training bij Optimaal Leefstijl jou kan opleveren? Uiterst gedreven staan onze personal trainers voor je klaar om jou verder te helpen. Benieuwd geraakt naar onze werkwijze of wil je meer informatie over Personal training? Get in touch! Neem contact met ons op.

Deel dit bericht op:

Wellicht ook interessant

Scroll naar boven

Founder & Leefstijlcoach

Berkay Arslanoglu

Met hartstocht zet ik mij in voor mijn werk. De ontmoetingen met verschillende mensen zijn voor mij een ware bron van vreugde. Elk individu heeft zijn of haar unieke verhaal, en ik ben er altijd om als kompas te dienen, om energie te geven en om te luisteren. Ik koester de momenten waarop ik iemands gedachten mag horen en geniet van het gezamenlijk slechten van obstakels. Angsten omarm ik met open armen, begeleid ik met zorg, en help ze te transformeren tot kracht.

Daarnaast ben ik een gepassioneerde sportliefhebber. Mijn voornaamste focus ligt op het persoonlijk coachen, verzorgen van trainingen, het opstellen van op maat gemaakte voedings- en trainingsprogramma’s, en het bieden van persoonlijke begeleiding aan degenen die het uiterste uit zichzelf willen halen.

”Je werk goed doen is geen beloning voor je verdiensten, maar een weerspiegeling van je karakter.”

 

In mijn jeugd had ik de droom om profvoetballer te worden. Een korte tijd speelde ik bij de jeugdopleiding van Vitesse. Echter, een ernstige knieblessure gooide roet in het eten. Dat moment markeerde een keerpunt in mijn leven, omdat ik de kracht moest vinden om mijn blessure om te buigen naar iets positiefs. Ondanks deze tegenslag ben ik blijven groeien en mijn horizon blijven verbreden tijdens mijn studie aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Mijn blessure heeft me geleerd het menselijk lichaam fysiek en mentaal beter te begrijpen. Deze inzichten heb ik geïntegreerd in mijn trainingen en manier van coachen en hanteer ik vandaag de dag in de praktijk bij Optimaal Leefstijl. Mijn doel is om mensen met effectieve technieken efficiënter te laten trainen, een correcte lichaamshouding bij te brengen en hen te laten ervaren hoe sterk we wel niet kunnen zijn door onze mindset te versterken. Hierdoor worden ze sterker, fitter en ontwikkelen ze een dieper begrip van hun eigen lichaam. Ik transformeer zwaktes en tekortkomingen in de houding tot sterktes en pluspunten.

Wie weet kruisen onze wegen in de echte wereld, en dan kunnen we samen verder praten over onze gedeelde interesses en doelen.