Power Sled Training

Power Sled Training

Deel dit bericht op:

Power Sled Training

Vet verbranden met de Power Sled

De Power Sled is een revolutionaire trainingsmethode die beginnende en topsporters gebruiken om kracht en conditie te verbeteren. Met de slee kan je gemakkelijk gewichten eraan toevoegen en verantwoord trainen, zonder dat de het kans op blessures groter wordt. Je kan er effectief en razendsnel vet mee verbranden. Het is een ideale tool om in je trainingen toe te passen en ook om actief te herstellen van spierblessures. Wat de eigenschappen en voordelen van de Power Sled zijn lees je verder in deze blog.

Dé ultieme fatloss methode!

Trainen met de Power Sled is een trainingsvorm die je voor diverse doeleinden kan inzetten. Middels duw en trek bewegen kan je intensieve trainingen neerzetten, zonder dat je gewrichten onder veel druk komen te staan. Naast dat het een ultieme fatloss methode is, is het ook een multifunctionele fitness tool voor zwangere vrouwen die fit willen zijn en blijven voor, tijdens en na hun zwangerschap. De Power Sled wordt al jaren gebruikt bij de trainingen van verschillende sporten, zoals tennis, voetbal, basketbal, rugby, volleybal, (ijs)hockey en nog veel meer. Ook wordt de Power Sled al jaren gebruikt bij revalidatietrainingen door fysiotherapeuten en toptrainers over de hele wereld. Tot voor kort was er geen opleiding om deze tool effectief in te zetten tijdens de trainingen. Tegenwoordig zijn er diverse cursussen te behalen om sport specifieke trainingen met de Power Sled te leren op te stellen en uit te voeren. Je leert hoe je het beste de slee in kunt zetten tijdens een training en welke technieken je het beste kunt toepassen, zodat je veilig en verantwoord je kracht- en conditie kunt verbeteren.

Eigenschappen van een Power Sled Training

  • Multifunctioneel te gebruiken
  • Ultieme fatloss methode
  • Zeer geschikt kracht en maximale krachttrainingen
  • Ultieme tool voor zijdelingse krachtontwikkeling
  • Geen excentrisch bewegingspatroon
  • Geschikt voor revalidatietrainingen
  • Makkelijk om een groot trainingsvolume te hanteren
  • Functionele bewegingspatronen voor in het dagelijkse leven
  • Veilig toe te passen voor beginners en ouderen

Waarom een vetverbrander?

Met de Power Sled Training is het makkelijk en veilig om een groot trainingsvolume te hanteren, zonder dat het de kans op een blessure vergroot. Als je het vergelijkt met bijvoorbeeld een squat, vraagt de squat meer van een atleet. Dan hebben we het over een goede effectieve techniek, goede mobiliteit en flexibiliteit, voldoende spierkracht en krachtuithoudingsvermogen. Met de Power Sled Training kan per individu gewichten makkelijker afgestemd worden en het hele lichaam worden getraind met concentrische bewegingen. Naast een hoog gewicht, kan er ook flinke meters mee gemaakt worden en prima verschillende intervallen gehanteerd worden. Met de Power Sled Training wordt er veel lactaat opgebouwd. Het veel opbouwen van lactaat zal uiteindelijk zorgen voor verzuring en het effect hiervan is dat het zorgt voor een groeihormoonpiek. Groeihormoon heeft verschillende positieve eigenschappen. Het zorgt voor herstel en groei van bijvoorbeeld je haren, nagels en collageen (huid). Een andere bekende eigenschap van groeihormoon is dat het ook spieren opbouwt en (mede hierdoor) vetverbranding stimuleert.

Power Sled | Push oefeningen

Met de Power Sled kun je gemakkelijk duw (push) en trek (pull) bewegingen uitvoeren. Bij de Sled Push duw je de slee vooruit door je hele gewicht in de strijd te gooien. Het voordeel van deze bewegingsvorm is dat het gehele lichaamsgewicht richting de slee ingezet kan worden door een beetje vooruit te leunen. Eenmaal een lichte beweging vooruit hoeft men alleen meer om en om een stap voorwaarts te zetten. Deze manier van trainen is uitstekend voor de onderste extremiteiten en zorgt ervoor dat laagdrempelig en veilig er getraind kan worden. Perfect bijvoorbeeld voor ouderen en zwangere vrouwen tijdens hun zwangerschap. Ook is het een goede core-oefening, omdat je je lichaam recht probeert te houden en de slee in één beweging recht probeert te houden. Je benen zijn de motor van de beweging, maar je bovenlichaam krijgt ook heel veel druk. Afhankelijk van je grippositie kunnen je borstspieren en armen veel druk krijgen waardoor je ook je bovenlichaam traint. Bij klachten aan de polsen is het van belang om een andere grippositie in te nemen.

Wat is er verder belangrijk?

Zoals bij de meeste oefeningen wil je voor de start van een oefening je core bracen. Door je buikspieren, obliques en onderrugspieren op spanning te zetten, zal je krachtiger de oefeningen door kunnen komen en blijf je in een correcte houding de oefening uitvoeren. Blijf wel door ademen terwijl je dit doet. Beginners kunnen de sled net iets hoger vastpakken, met je lichaam in een hoek van 45 graden. Op die manier komt er minder druk op de onderrug te staan. Mensen die de oefening vaker hebben gedaan of sterker zijn kunnen in een hoek van 90 graden gaan staan.

Power Sled | Pull oefeningen

De pull beweging kan je op verschillende manieren uitvoeren. Je kunt de Power Sled naar achteren trekken door naar achter te lopen. Je kunt ook een TRX aan de Power Sled koppelen en de handvatten vasthouden terwijl je naar achteren loopt of je trekt middels de handvatten de Power Sled naar je toe. Twee compleet verschillende oefeningen. Als je de oefening met een TRX uitvoert, dan is het voornamelijk een rug- en core oefening, maar train je veel minder je benen dan als je naar achteren loopt of bij de push.

Bij de ‘normale’ pull train je wat meer rug en grip. Echter is dit niet de ideale manier om optimaal de rug en gripkracht te trainen. Dan is het beter om de oefening row uit te voeren. De pull beweging voelt in het begin misschien onhandig, maar door kleine stapjes te maken kan je veilig en verantwoord trainen.

De voordelen op een rij

  • Met de Power Sled Training train je zowel je kracht- als conditie. Wil je op kracht trainen? Doe de oefening 4 tot 6 keer heen en terug met ongeveer 25 meter afstand. Hanteer een gewicht wat vol te houden is, houd dat gewicht bij en probeer elke training 2,5 tot 10 kilo aan toe te voegen. Hoe langzamer je gaat, des te meer gewicht je aan zal kunnen. Hoe meer je de oefening op een hoger tempo uitvoert, hoe sneller je vermoeid zal raken en dus minder gewicht aan zal kunnen. Wat kies jij? Meer gewicht voor meer (spier)kracht) of minder gewicht voor betere conditie?
  • Tijdens de Power Sled Training hanteer je compound oefeningen, wat betekent dat je veel grote spiergroepen tegelijkertijd traint. De nadruk ligt bij de push beweging op de benen, core, schouders en borst. Bij de pull bewegingen wat meer de hamstrings, core, rug en gripkracht.
  • Je kunt de oefening aanpassen op jouw niveau. Duw hem 15 tot 25 meter vooruit. Is het te licht? Maak hem zwaarder of probeer op tijd de afstand te voltooien. Wil je de oefening makkelijker maken? Blijf dicht bij de stang hanteer een lichter gewicht en neem wat langer pauzes tussen de sets door.
  • Het grootste voordeel van trainen met een slee is het ontbreken van een excentrische fase. Bij de meeste oefeningen heb je een concentrische- en een excentrische fase. De meeste spierpijn wordt veroorzaakt in de excentrische fase. De sled kent bijna geen excentrische fase. Als je dus in een week regelmatig traint, zoals voetballen, hardlopen en krachttrainingen. Dan is en toepassen van een Sled een prima optie om minder belastend toch te kunnen trainen en zo je herstel te optimaliseren. De Power Sled Training is handig voor zowel startende sporters als topsporters.
  • Laag blessurerisico met de Power Sled. Als je een stang van 80 kilo in je nek hebt liggen wordt het moeilijker de techniek te behouden, waardoor er een hoger blessurerisico is. Met de Power Sled wordt er minder techniek, mobiliteit en stabiliteit gevraagd, waardoor je verantwoord een zwaarder gewicht kan hanteren.

Optimale resultaten met persoonlijke training & coaching

Wil jij effectief stappen vooruit maken en het maximale uit jezelf halen? Wil je ervaren wat personal training bij Optimaal Leefstijl jou kan opleveren? Uiterst gedreven staan onze personal trainers voor je klaar om jou verder te helpen. Benieuwd geraakt naar onze werkwijze of wil je meer informatie over Personal training? Get in touch! Neem contact met ons op.

 

Deel dit bericht op:

Wellicht ook interessant

Scroll naar boven

Founder & Leefstijlcoach

Berkay Arslanoglu

Met hartstocht zet ik mij in voor mijn werk. De ontmoetingen met verschillende mensen zijn voor mij een ware bron van vreugde. Elk individu heeft zijn of haar unieke verhaal, en ik ben er altijd om als kompas te dienen, om energie te geven en om te luisteren. Ik koester de momenten waarop ik iemands gedachten mag horen en geniet van het gezamenlijk slechten van obstakels. Angsten omarm ik met open armen, begeleid ik met zorg, en help ze te transformeren tot kracht.

Daarnaast ben ik een gepassioneerde sportliefhebber. Mijn voornaamste focus ligt op het persoonlijk coachen, verzorgen van trainingen, het opstellen van op maat gemaakte voedings- en trainingsprogramma’s, en het bieden van persoonlijke begeleiding aan degenen die het uiterste uit zichzelf willen halen.

”Je werk goed doen is geen beloning voor je verdiensten, maar een weerspiegeling van je karakter.”

 

In mijn jeugd had ik de droom om profvoetballer te worden. Een korte tijd speelde ik bij de jeugdopleiding van Vitesse. Echter, een ernstige knieblessure gooide roet in het eten. Dat moment markeerde een keerpunt in mijn leven, omdat ik de kracht moest vinden om mijn blessure om te buigen naar iets positiefs. Ondanks deze tegenslag ben ik blijven groeien en mijn horizon blijven verbreden tijdens mijn studie aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Mijn blessure heeft me geleerd het menselijk lichaam fysiek en mentaal beter te begrijpen. Deze inzichten heb ik geïntegreerd in mijn trainingen en manier van coachen en hanteer ik vandaag de dag in de praktijk bij Optimaal Leefstijl. Mijn doel is om mensen met effectieve technieken efficiënter te laten trainen, een correcte lichaamshouding bij te brengen en hen te laten ervaren hoe sterk we wel niet kunnen zijn door onze mindset te versterken. Hierdoor worden ze sterker, fitter en ontwikkelen ze een dieper begrip van hun eigen lichaam. Ik transformeer zwaktes en tekortkomingen in de houding tot sterktes en pluspunten.

Wie weet kruisen onze wegen in de echte wereld, en dan kunnen we samen verder praten over onze gedeelde interesses en doelen.