Ontbijt voor makkelijk afvallen

Afslanken met je ontbijt

Deel dit bericht op:

Afslanken met je ontbijt

Het ontbijt om makkelijker af te vallen

Misschien zie jij dat ene koekje als een lekkere snack of dat drankje als een genot om te drinken. Wij zien dat als leefstijlcoaches en personal trainers vaak als koolhydraten, vetten en eiwitten. Het is de kennis over de voedingsproducten die het makkelijker maakt om te weten welke macronutriënten een voedingsproduct voornamelijk bevat. Wat in wezen een geschenk en een vloek is. Het helpt ons namelijk om anderen te onderwijzen en anderen te helpen hun doelen te bereiken. Maar zo leven is niet makkelijk. Neem echter van ons ook maar aan dat we ook voorbij de voedingsfeiten kijken wanneer we dat zelf nodig hebben.

Het ontbijt van Poliquin

Sommigen van jullie die dit lezen, zijn misschien bekend met het vlees en noten ontbijt (The meat and nuts breakfast) dat Charles Poliquin uitvond. Wij zien dit ontbijt gewoon als “Eiwitten en vetten”, want vlees en noten hebben verder geen speciaal ingrediënt om voor resultaat te zorgen. Het gaat voornamelijk om de combinatie van vele eiwitten en vetten dat het ontbijt zo speciaal maakt. Het ontbijt dat we gaan toelichten lijkt dus erg op zijn concept. Het Poliquin ontbijt is gebaseerd op het feit dat wat je ’s ochtends als eerste eten de toon zet voor onze neurotransmitterproductie voor de gehele dag. Die toon heeft een grote impact op onze spanningsboog, focus, mentale helderheid, concentratie en prestatie gedurende de dag.

Het vet- en eiwitrijke ontbijt dat we meegeven houdt je insuline- en bloedsuikerspiegel lager en stabieler. Ontbijten met vele snelle koolhydraten kan juist sneller pieken in je bloedsuikerspiegel laten zien. Dat kan een hormonaal effect veroorzaken wat niet zo productief is voor vetverlies, tenzij je in de ochtend intensief traint, je een topsporter bent of spiermassa wilt opbouwen. Deze combinatie van eiwitten en vetten zijn om een ​​paar redenen perfect.

1.Verzadigd uitstekend

Voor een goed verzadigd gevoel heb je voldoende eiwitten nodig. Deze macronutriënt helpt spieren op te bouwen en creëert de grootste verzadigingsfactor vergeleken met andere macronutriënten. Door dit ontbijt ’s ochtends als eerste te eten zal je minder snel honger krijgen en de dag door naar voedsel te snakken. Het verzadigingsfactor geldt ook voor bij de vetten.

2.Bevordert herstel

Als je ’s ochtends als eerste eiwitten gaat nuttigen krijg je meteen veel aminozuren binnen. Op die manier start je je dag met het proces van eiwitsynthese. Dat proces draagt bij om te herstellen en spieren op te bouwen. Aan het eind van de dag is het juist om deze reden verstandig om elke maaltijd eiwitten binnen te krijgen. Wanneer iemand naar ons toe komt en streeft naar meer spieren en minder vet, dan is eiwitrijk eten de nummer één gewoonte om aan te wennen.

3.Voorziet je van gezonde brandstoffen

Voor intensieve trainingen, prestatiegericht werken en zwaar tillen zijn koolhydraten de primaire brandstofbron van het lichaam. Niet om aan je bureau te zitten, rond te hangen, naar de winkel te lopen of te ademen. Wanneer je ’s ochtends de Outdoor Training in Doetinchem wilt gaan doen kan je dus beter een koolhydraatrijk ontbijt gaan eten. Daarbij kan je bijvoorbeeld denken aan muesli of havermout met wat fruit.

Het zitten achter het bureau zijn activiteiten met een lage intensiteit. Bij dat soort activiteiten heb je veel minder koolhydraten nodig. Koolhydraten kan je beter meer gaan nuttigen als je activiteiten met een hoge intensiteit gaat doen. Daarom is het slim om ’s morgens als eerste eiwitten en vetten als brandstofbron te gebruiken. Eiwitten zijn niet alleen belangrijk om je van bouwstoffen te voorzien of te verzadigen, maar ook om af te slanken en af te vallen. Waarom eiwitten enorm belangrijk zijn lees je hier.

De Poliquin blauwdruk

Het is goed om te begrijpen dat alle combinatie aan het ontbijt neerkomt op persoonlijke voorkeuren. Dus houd je niet van champignons en spinazie? Vervang die dan door paprika en boerenkool. Houd je niet van pittig? Haal gewoon de cayennepeper eruit. Heb je een hekel aan gewone eieren? Gooi er wat salsa of hete saus overheen.

De ingrediënten die we gebruiken zijn van hoge kwaliteit met de juiste macronutriëntenverhoudingen voor je lichaam en de resultaten die we uiteindelijk willen zien. Daarom hebben we per lichaamsgewicht ook de hoeveelheden erbij vermeld. Op deze manier kan je zelfs gewoon biefstuk, broccoli en walnoten eten als je daar de voorkeur aan geeft. Stem de porties af voor jouw eigen lichaamsgewicht en macro’s. De exacte blauwdruk vind je hieronder.

45-60 kilogram lichaamsgewicht

 • 1/2 eetlepel Kokosolie of grasboter (6-8 g vet)
 • 1 heel ei (5 g vet, 6 g eiwit)
 • 2-3 Eiwitten (12-18g Eiwit)
 • ½ tl cayennepeper
 • ¼ Kopje Champignons In Blokjes
 • ½ Kopje Gehakte Spinazie

60-70 kilogram lichaamsgewicht

 • 1/2 eetlepel Kokosolie of grasboter (6-8 g vet)
 • 2 hele eieren (10 g vet, 12 g eiwit)
 • 2-3 Eiwitten (12-18g Eiwit)
 • ½ tl cayennepeper
 • ¼ Kopje Champignons In Blokjes
 • ½ Kopje Gehakte Spinazie

70-83 kilogram lichaamsgewicht

 • 1/2 eetlepel Kokosolie of grasboter (6-8 g vet)
 • 3 hele eieren (15 g vet, 18 g eiwit)
 • 2-3 Eiwitten (12-18g Eiwit)
 • ½ tl cayennepeper
 •  ¼ Kopje Champignons In Blokjes
 • ½ Kopje Gehakte Spinazie

83 kilogram +  lichaamsgewicht

 • 1/2 eetlepel Kokosolie of grasboter (6-8 g vet)
 • 3-4 hele eieren (15-20 g vet, 18-24 g eiwit)
 • 2 Eiwitten (12g Eiwit)
 • ½ tl cayennepeper
 •  ¼ Kopje Champignons In Blokjes
 •  ½ Kopje Gehakte Spinazie

Optimale resultaten met persoonlijke coaching & training

Wil jij effectief stappen vooruit maken en het maximale uit jezelf halen? Wil je ervaren wat personal coaching bij Optimaal Leefstijl jou kan opleveren? Je zal je leefstijl erop moeten aanpassen door gezonde eet- en drinkgewoontes te creëren. Onze leefstijlcoaches begeleiden en coachen je stapsgewijs bij dit proces. Vervolgens kan jij laagdrempelig en gemakkelijk veranderingen makkelijker toe passen in je nieuwe leefstijl en dat vasthouden. Benieuwd geraakt naar onze werkwijze of wil je meer informatie over Personal coaching? Get in touch! Neem contact met ons op.

Deel dit bericht op:

Wellicht ook interessant

Scroll naar boven

Founder & Leefstijlcoach

Berkay Arslanoglu

Met hartstocht zet ik mij in voor mijn werk. De ontmoetingen met verschillende mensen zijn voor mij een ware bron van vreugde. Elk individu heeft zijn of haar unieke verhaal, en ik ben er altijd om als kompas te dienen, om energie te geven en om te luisteren. Ik koester de momenten waarop ik iemands gedachten mag horen en geniet van het gezamenlijk slechten van obstakels. Angsten omarm ik met open armen, begeleid ik met zorg, en help ze te transformeren tot kracht.

Daarnaast ben ik een gepassioneerde sportliefhebber. Mijn voornaamste focus ligt op het persoonlijk coachen, verzorgen van trainingen, het opstellen van op maat gemaakte voedings- en trainingsprogramma’s, en het bieden van persoonlijke begeleiding aan degenen die het uiterste uit zichzelf willen halen.

”Je werk goed doen is geen beloning voor je verdiensten, maar een weerspiegeling van je karakter.”

 

In mijn jeugd had ik de droom om profvoetballer te worden. Een korte tijd speelde ik bij de jeugdopleiding van Vitesse. Echter, een ernstige knieblessure gooide roet in het eten. Dat moment markeerde een keerpunt in mijn leven, omdat ik de kracht moest vinden om mijn blessure om te buigen naar iets positiefs. Ondanks deze tegenslag ben ik blijven groeien en mijn horizon blijven verbreden tijdens mijn studie aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Mijn blessure heeft me geleerd het menselijk lichaam fysiek en mentaal beter te begrijpen. Deze inzichten heb ik geïntegreerd in mijn trainingen en manier van coachen en hanteer ik vandaag de dag in de praktijk bij Optimaal Leefstijl. Mijn doel is om mensen met effectieve technieken efficiënter te laten trainen, een correcte lichaamshouding bij te brengen en hen te laten ervaren hoe sterk we wel niet kunnen zijn door onze mindset te versterken. Hierdoor worden ze sterker, fitter en ontwikkelen ze een dieper begrip van hun eigen lichaam. Ik transformeer zwaktes en tekortkomingen in de houding tot sterktes en pluspunten.

Wie weet kruisen onze wegen in de echte wereld, en dan kunnen we samen verder praten over onze gedeelde interesses en doelen.