Niet afvallen, maar afslanken

Niet afvallen, maar juist afslanken

Deel dit bericht op:

Niet afvallen, maar juist afslanken

Niet afvallen, maar afslanken

Iedereen weet natuurlijk wel wat er met afvallen wordt bedoeld, toch kun je je afvragen of dit wel de juiste uitdrukking is. Ondanks dat ze veel op elkaar lijken zijn afvallen en slanken twee verschillende doelen. Bijna overal lees je het woord afvallen, maar is dat wel de juiste benaming van hetgeen wat men wilt bereiken? De meeste mensen hebben afslanken en weer een groep andere mensen willen juist afvallen. Wij gaan je uitleggen wat de twee begrippen precies betekenen en wat het verschil is.

Wat is afvallen?

Ondanks dat je zou kunnen zeggen dat afslanken en afvallen synoniemen van elkaar zijn, geeft de van Dale toch twee verschillende definities. Van Dale geeft de volgende definitie aan het begrip afvallen:

“Achteruitgaan in gewicht”.

Wat is afslanken?

Van Dale geeft de volgende definitie aan het begrip afslanken:

“Slanker worden”, “Terugbrengen in omvang”.

Waar ligt jouw prioriteit?

Als we letterlijk naar de definities van de twee verschillende begrippen kijken, dan is afslanken een betere term om vet kwijt te raken. Afvallen heeft meer associatie met gewicht verliezen. Het is maar net waar je zelf de focus op wilt gaan leggen. Wil je je vetpercentage verlagen? Dan past de term afslanken beter. Wil je specifiek een aantal overtollige kilo’s kwijtraken? Dan kan je beter het begrip afvallen gebruiken.

Het is je waarschijnlijk wel bekend dat spierweefsel zwaarder is dan vet. Wanneer je actief en regelmatig sport om “af te vallen”, kan dat ervoor zorgen dat je in spiermassa aankomt en dus zwaarder wordt. Vooral krachttraining zal voor dat effect kunnen gaan zorgen. Met cardiotraining zal je niet snel spiermassa ontwikkelen, maar eerder een betere conditie. Het getal dat je op de weegschaal ziet zegt dus lang niet alles. Het zit zelfs zo dat als je gewicht achteruitgaat het ook kan betekenen dat je spiermassa aan het verliezen bent. Langzaam afvallen is daarom beter voor je algehele gezondheid. Om een jojo-effect met je lichaamsgewicht tegen te gaan adviseren we je om met een persoonlijke coach in te schakelen. Je persoonlijke coach kan je zo effectief en goed mogelijk coachen en begeleiden om jou afval of afslank doelen te behalen.

Optimale resultaten met persoonlijke coaching & training

Wil jij effectief stappen vooruit maken en het maximale uit jezelf halen? Wil je ervaren wat personal coaching bij Optimaal Leefstijl jou kan opleveren? Je zal je leefstijl erop moeten aanpassen door gezonde eet- en drinkgewoontes te creëren. Onze leefstijlcoaches begeleiden en coachen je stapsgewijs bij dit proces. Vervolgens kan jij laagdrempelig en gemakkelijk veranderingen makkelijker toe passen in je nieuwe leefstijl en dat vasthouden. Benieuwd geraakt naar onze werkwijze of wil je meer informatie over Personal coaching? Get in touch! Neem contact met ons op.

Deel dit bericht op:

Wellicht ook interessant

Scroll naar boven

Founder & Leefstijlcoach

Berkay Arslanoglu

Met hartstocht zet ik mij in voor mijn werk. De ontmoetingen met verschillende mensen zijn voor mij een ware bron van vreugde. Elk individu heeft zijn of haar unieke verhaal, en ik ben er altijd om als kompas te dienen, om energie te geven en om te luisteren. Ik koester de momenten waarop ik iemands gedachten mag horen en geniet van het gezamenlijk slechten van obstakels. Angsten omarm ik met open armen, begeleid ik met zorg, en help ze te transformeren tot kracht.

Daarnaast ben ik een gepassioneerde sportliefhebber. Mijn voornaamste focus ligt op het persoonlijk coachen, verzorgen van trainingen, het opstellen van op maat gemaakte voedings- en trainingsprogramma’s, en het bieden van persoonlijke begeleiding aan degenen die het uiterste uit zichzelf willen halen.

”Je werk goed doen is geen beloning voor je verdiensten, maar een weerspiegeling van je karakter.”

 

In mijn jeugd had ik de droom om profvoetballer te worden. Een korte tijd speelde ik bij de jeugdopleiding van Vitesse. Echter, een ernstige knieblessure gooide roet in het eten. Dat moment markeerde een keerpunt in mijn leven, omdat ik de kracht moest vinden om mijn blessure om te buigen naar iets positiefs. Ondanks deze tegenslag ben ik blijven groeien en mijn horizon blijven verbreden tijdens mijn studie aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Mijn blessure heeft me geleerd het menselijk lichaam fysiek en mentaal beter te begrijpen. Deze inzichten heb ik geïntegreerd in mijn trainingen en manier van coachen en hanteer ik vandaag de dag in de praktijk bij Optimaal Leefstijl. Mijn doel is om mensen met effectieve technieken efficiënter te laten trainen, een correcte lichaamshouding bij te brengen en hen te laten ervaren hoe sterk we wel niet kunnen zijn door onze mindset te versterken. Hierdoor worden ze sterker, fitter en ontwikkelen ze een dieper begrip van hun eigen lichaam. Ik transformeer zwaktes en tekortkomingen in de houding tot sterktes en pluspunten.

Wie weet kruisen onze wegen in de echte wereld, en dan kunnen we samen verder praten over onze gedeelde interesses en doelen.